חוק המעונות נמצא על סדר היום של ועדת השרים לחקיקה שתתכנס ביום ראשון, כך פורסם היום (רביעי) בכאן חדשות. התכנסות הוועדה לא תוקדם, על אף בקשת הח"כים החרדים.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
במפלגות החרדיות אמרו כי בכוונתם להיכנס למסלול חקיקה מהיר של חוק המעונות, וכי לאחר שיעלה לאישור ועדת השרים לחקיקה, הוא צפוי להגיע כבר ביום רביעי הבא לאישור בקריאה טרומית במליאת הכנסת.
לאחר מכן, אומרים במפלגות החרדיות, החוק יעבור לוועדת העבודה והרווחה בראשות חבר הכנסת אייכלר, יוזם החוק. גורמים באותן המפלגות אומרים כי היעד הוא לסיים את חקיקת חוק המעונות בתוך שבועות ספורים.
הצעת החוק של יו"ר ועדת העבודה והרווחה אייכלר קובעת כי הנתון המרכזי שיקבע את סבסוד המעונות הוא רק עבודתה של האם, בלי להתחשב במשלח ידו של האב. הצעת החוק תאפשר לעקוף את החלטת בג"ץ כי לא ניתן להצדיק מימון מעונות למי שחייב בגיוס ולא מתגייס.
חבר ועדת החוץ והביטחון, חבר הכנסת דן אילוז, הביע היום התנגדות לחוק סבסוד מעונות היום לאברכים, וטען כי הוא יתפקד בפועל כ"חוק אי גיוס".
"די עם התרגילים - לא יהיה גיוס ללא סנקציות אישיות משמעותיות", צייץ אילוז ברשת החברתית X. "לשחרר קבוצה כה גדולה מחובת השירות בצה”ל בתקופה כה קריטית הוא מעשה שאינו ציוני ואינו ראוי לנו כעם – בין אם זה נקרא 'חוק הגיוס' או 'חוק המעונות', שמטרתו לבטל את סנקציית המעונות ולהחזיר את המימון".
"גם אם סנקציית המעונות מעלה שאלות בשל השלכותיה על תעסוקת נשים חרדיות או על טובת הילדים, אין לבטל אותה ללא קידום סנקציה חלופית ומשמעותית – כמו שלילת כל הנחה בארנונה למי שאינו משרת. בלי זה, חוק המעונות מסיר את התמריץ האישי לגיוס והופך בפועל ל'חוק אי-גיוס' במסווה".
עם פתיחת כנס החורף בכנסת, במהלך ישיבת סיעת יהדות התורה סוכם שהסיעה תדרוש מהנהלת הקואליציה להעביר בהקדם את החוק של חבר הכנסת אייכלר שיאפשר להמשיך לסבסד מעונות יום לילדי אברכים שחייבים בגיוס.
לפי הצעת החוק, מבחני התמיכה שיאפשרו את המשך קבלת הסבסוד יתבססו אך ורק על התעסוקה של האם תוך התעלמות מהסטטוס של האב. על החוק חתומים חברי כנסת מש"ס, יהדות התורה, הציונות הדתית והליכוד.