הבכיר ששמו נמצא במוקד הפנייה החריגה לרמטכ"ל הוא ראש הסגל של ראש הממשלה, בנימין נתניהו - צחי ברוורמן. כך פורסם הבוקר (ראשון) בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב. בתלונה שהוגשה, נטען כי ברוורמן החזיק לכאורה בתיעוד ועלה חשש לניסיון סחיטת הקצין.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
ביום חמישי נחשף בכאן חדשות כי הועברה פנייה חריגה ללשכת הרמטכ"ל בה נטען לשכת נתניהו מחזיקה לכאורה בתיעוד אישי רגיש שנוגע לקצין צה"ל. לפי הטענה, ברוורמן החזיק לכאורה בדרך זו או אחרת בתיעוד רגיש של קצין שעבד עם לשכת נתניהו. בתלונה שהוגשה עלה חשש לכך שלשכת ראש הממשלה מנסה לסחוט את הקצין בעצם השגת התיעוד והשימוש בו בדרכים כאלה ואחרות.
ברוורמן מצידו הכחיש בתוקף את הטענות ומסר: "הטענה החמורה שאני מחזיק בתיעוד של קצין כלשהו או שניסיתי לסחוט מישהו - היא שקרית, וכך גם הדיווח המכפיש של מיכאל שמש. מדובר בשקר מתחילתו ועד סופו שמטרתו לפגוע בי ובלשכת ראש הממשלה בעיצומה של מלחמה".
כמו כן, כפי שפורסם בכאן חדשות אמש אנשי הלשכה נתנו לעובדים במשרד לצפות בתיעוד הרגיש. התיעוד הושג ממצלמות אבטחה במשרד ראש הממשלה. גורמים הבקיאים בפרטי התלונה אמרו לכאן חדשות כי "הפצה פנימית של התיעוד העלתה חשש לניסיון סחיטה של הקצין שעבד עם לשכת ראש הממשלה והחזיק במידע רגיש".
במסגרת התלונה עלתה גם השאלה - כיצד הגיע התיעוד הרגיש מהמצלמות ללשכת ראש הממשלה, ומדוע נעשה בו שימוש שכזה? גורם שנחשף לפרטים אמר לכאן חדשות: "לשכת ראש הממשלה התנהגה בצורה עבריינית, אנשי הלשכה צריכים לשלם את המחיר". בנוסף, לפחות בשלב הנוכחי בחקירה, שתי הפרשות שנוגעות ללשכת ראש הממשלה לא מגיעות עד בנימין נתניהו עצמו.
פרשה זו מצטרפת לפרשת גניבת המסמכים הסודיים מצה"ל, שיצרה מתיחות בין לשכת נתניהו לבין מערכת הביטחון. בית משפט השלום התיר לפרסום בשבוע שעבר כי אלי פלדשטיין, דוברו של ראש הממשלה, הוא החשוד המרכזי בפרשה הביטחונית החמורה. במסגרת ההחלטה על הסרת צו איסור הפרסום צוין כי דליפת המסמכים המסווגים מצה"ל סיכנה את אחד מיעדי המלחמה - שחרור החטופים.