ממשלת צרפת הודיעה היום (רביעי) כי ראש הממשלה בנימין נתניהו יהיה זכאי לחסינות מפני צווי המעצר שהוצאו נגדו ונגד שר הביטחון לשעבר יואב גלנט בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג. בהודעה מטעם ממשלת צרפת נכתב כי בפריז מתכוונים "להמשיך לעבוד קרוב עם נתניהו".
הרקע שהוביל להודעה של ארמון האליזה קשור קשר הדוק למעורבות של צרפת בהסכם בין ישראל ללבנון. מאחורי הקלעים, בכירים ישראלים ובכירים במשרד החוץ היו מעורבים בלחץ על צרפת לפרסם הודעה כזו בפומבי. ארצות הברית אף הבהירה לצרפתים כי "אם לא יצהירו שנתניהו לא ייעצר - פריז לא תוכל להיות חלק מההסכם".
מוקדם יותר היום רמז שר החוץ של צרפת, ז'אן נואל-ברו, כי ייתכן ש"מנהיגים מסוימים" עשויים לקבל חסינות מפני העמדה לדין בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג. דבריו נאמרו בריאיון לערוץ הטלוויזיה France Info.
כשנשאל אם צרפת תעצור את בנימין נתניהו אם יגיע לטריטוריה שלה, השיב ברו כי "צרפת מחויבת באופן רציני למשפט הבין-לאומי וממלאת אחר החוק הבין-לאומי", אולם אמנת רומא, מכוחה פועל בית הדין, מטפלת בשאלת חסינות מהעמדה של מנהיגים מסוימים. לבסוף, הוא הבהיר שהדבר נתון להחלטת הרשויות המשפטיות.
אתמול ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס דיון בסוגייה והדד-ליין לאפשרות לערער על סמכות בין הדין והיכולתו שלו לחקור. הדד-ליין פג אמש בחצות, בתום חמישה ימים מההודעה הרשמית על הצווים.
בית הדין הפלילי הבין-לאומי הוציא את הצווים נגד נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט ביום חמישי האחרון. בהודעת בית המשפט נאמר כי הוצאת הצווים היא "בגין פשעים נגד האנושות ופשעי מלחמה שבוצעו לפחות מ-8 באוקטובר 2023 ועד 20 במאי 2024, היום בו הגישה הפרקליטות את הבקשות לצווי מעצר".

שרת החוץ של גרמניה ברבוק אמרה אתמול כי "גרמניה תציית לחוק הבין-לאומי". לדבריה בשולי ועידת ה-G-7 באיטליה, "אם נתניהו יגיע לכאן הוא עשוי להיעצר. הממשלה הפדרלית מצייתת לחוק כי איש אינו מעל החוק. עצמאותו של בית הדין עומדת בעינה, ובמקרה הזה הוא הגיע למסקנה שיש די ריאיות לנקוט בצעד הזה כעת".