שר המשפטים יריב לוין תקף היום (שני) את מערכת המשפט בנושא משפטו ועדותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. לוין אמר כי ההליכים נגד נתניהו הם "מסכת אחת ארוכה של התנהלות מבישה ובלתי חוקית, ושל ניצול לרעה של הליכי משפט. מתברר ששום דבר לא עוצר זאת, אפילו לא הצורך להבטיח את ביטחון המדינה".
"למרות ההחלטה הזו, מיליוני אזרחי ישראל מגבים וימשיכו לגבות את ראש הממשלה נתניהו, כדי שיוכל להמשיך ולהנהיג אותנו בימים הקשים והסוערים האלה", אמר לוין.
12 שרי קבינט שלחו הבוקר מכתב ליועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה ולמנהל בתי המשפט, בו קראו לדחות את עדות נתניהו שתחל מחר בבית המשפט. השרים טענו כי ההתנהלות הנוכחית "מהווה פגיעה חמורה בביטחון המדינה". השרים תלו את הסיבה שלדעתם המשפט צריך להידחות בנפילת המשטר בסוריה והמצב הביטחוני. השרים סער ואלקין לא חתמו על המכתב.
"בדיון קבינט שהתקיים אמש עלתה מצד כלל חברי הקבינט, ללא כל תיאום מוקדם, ביקורת חריפה על כך שבמצב ביטחוני חסר תקדים ראש הממשלה נדרש להתייצב בבית המשפט שלוש פעמים בשבוע למשך יום שלם, במסגרת משפט שעניינו נושאים מלפני למעלה מעשור", כתבו שרי הקבינט במכתב.
כמה, מתי ואיפה: כל מה שצריך לדעת על עדות נתניהו במשפטו
המלחמה, סדרי אבטחה וצווי המעצר בהאג: בקשות דחיית עדותו של נתניהו
בחצי השנה האחרונה הגיש ראש הממשלה נתניהו כמה בקשות לדחיית תחילת עדותו במשפט המתנהל נגדו. בין טיעוניו נמסר כי לא ניתן היה לקיים הכנה נדרשת עם צוות ההגנה בשל אירועים הקשורים במלחמה.
26.06.24: עם סיום פרשת התביעה, נתניהו מבקש לדחות את תחילת פרשת ההגנה למרץ 2025. ראש הממשלה טען כי המדינה נמצאת במלחמה ולקושי להכין את עדותו בתקופה זו. עוד הזכיר בבקשתו את חילופי עורכי הדין, לאור יציאת עו"ד בן צור מהתיק, ואת העבודה שהתקיימו 278 ישיבות במסגרת פרשת התביעה.
29.10.24: נתניהו נפגש עם פרקליטו, עורך הדין עמית חדד, והוערך כי הוא צפוי לבקש לדחות את הדיונים קשורה לנושא האבטחה, זאת בשל שהאולם בקומה העליונה של בניין בית המשפט, בו מתקיימים הדיונים איננו ממוגן כלל. זאת ועוד, בבית המשפט המחוזי בירושלים אין מרחב מוגן, ממ"ד או מקלט.
11.11.24: נתניהו הגיש בקשה רשמית לדחייה בעשרה שבועות בטענה כי שורת אירועים יוצאי דופן הפכו את הכנת ראש הממשלה למתן עדותו ל"בלתי אפשרית". בין האירועים שצוינו, חיסול מוחמד דף, חיסול נסראללה והמגעים לעסקת חטופים.
13.11.24: בית המשפט דוחה את בקשת נתניהו בנימוק: "אף כי במלחמה קרו אירועים אשר חלקם מפורט בבקשה שלפנינו, חלקם היה ידוע בעת מתן ההחלטה, ולא שוכנענו כי חל שינוי מהותי בנסיבות, העשוי להצדיק את שינוי המועד שנקבע בהחלטה".
24.11.24: נתניהו מגיע בקשה נוספת לדחייה. הפעם ראש הממשלה טען כי הוא לא ערוך לתחילת עדותו בשבוע הבא, בין היתר בשל ההחלטה של בית הדין בהאג על הוצאת צווי מעצר, דבר שהוביל לביטול פגישות הכנה עם עורכי דינו. ראש הממשלה ביקש דחייה של 15 ימים.
26.11.24: השופטים בתיק האלפים קיבלו באופן חלקי את הבקשה, ואפשרו דחייה בת שמונה ימים לתחילת העדות. השופטים ציינו שההחלטה התקבלה "לא בלי לבטים", ועל אף שלא היה שינוי נסיבות מאז החלטתם מלפני שבועיים.
28.11.24: נתניהו שלח מכתב לבית המשפט בירושלים, בו ביקש לקיים דיון בנוגע להסדרי האבטחה בזמן מתן עדותו. על פי עורך דינו, טרם התקבלה חוות דעת של גופי הביטחון ולא הושלמו הבדיקות הנדרשות.
02.12.24: בית המשפט המחוזי בירושלים המליץ על העברת עדות ראש הממשלה בנימין נתניהו לבית המשפט המחוזי בתל אביב בשל שיקולי אבטחה.
03.12.24: השופטים אישרו: עדות נתניהו תתקיים בבית המשפט המחוזי בתל אביב.
05.12.24: בית המשפט דחה את בקשתו של נתניהו לצמצם את מספר ימי העדות השבועיים. ראש הממשלה יעיד שלוש פעמים בשבוע בין השעות 16:00-10:00.
06.12.24: יו"ר הכנסת אמיר אוחנה פנה לבית המשפט בדרישה לתאם איתו את מועדי עדותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו במשפטו. הנימוק שסיפק אוחנה לבקשתו הוא שנוכחתו של נתניהו בכנסת ביום רביעי (היום השני לעדותו של נתניהו), מאחר שישנה ישיבה מיוחדת עם נשיא פראגוואי.
08.12.24: בית המשפט דחה את בקשתו של יו"ר הכנסת אוחנה בנימוק כי עדות ראש הממשלה נתניהו היא כנאשם ולא עדות עד. על כן אין צורך בתיאום מועד עדות. "על הנאשם להתייצב לדיונים הקבועים בבית המשפט, במועדים שנקבעו וייקבעו", לשון ההחלטה. נתניהו יעיד בימי שני, שלישי ורביעי.