במשרד מבקר המדינה שלחו טיוטות לדוחות ראשונים בנוגע למלחמה - כך פורסם הערב (שני) בחדשות הערב בכאן 11. הדוחות החמורים נשלחו למבוקרים בבקשה לתגובותיהם.
הדוחות, שעוסקים בדרג המדיני והאזרחי, מתמקדים בין היתר בפינוי האוכלוסיה בצפון ובדרום ובטיפול בה, בגיבוש תקציבי המלחמה ובתפיסת הביטחון הלאומי. הראשונים שבהם צפויים להתפרסם בתוך כחודש, בהם זה העוסק בטיפול בבריאות הנפש.
מוקדם יותר היום תקף המבקר, מתניהו אנגלמן, את התנהלות הצבא ואמר כי היא משדרת "מסר של הרתעה והפחדה". אנגלמן כתב לרמטכ"ל שלא ייתכן שיש נציג של הפיקוד בכל הפגישות, ושהן מוקלטות. לדבריו, אנשי המבקר גילו זאת במקרה, וההתנהלות עלולה להוביל גורמי צבא לחשוש מלשתף פעולה ובכך לסכל את חשיפת האמת בפני המבקר.
בצה"ל אמרו כי הצבא פועל בהתאם לחוק, משתף פעולה באופן מלא ושקוף עם המבקר, ויגיב לטענות שהמבקר פנה איתן באופן ענייני ובהקדם.