489 ימים למלחמה

בשל החלטת בג"ץ: הממשלה תדון בוועדת חקירה לאירועי 7 באוקטובר

בשל דרישת בג"ץ: הממשלה תדון בוועדת חקירה ל-7 באוקטובר
בית המשפט פסק כי על הממשלה לדון בהקמת ועדת חקירה בתוך 60 ימים, שתוקפם יפוג בקרוב. בהתאם לכך, נקבע דיון חריג ליום ראשון
מחבר מיכאל שמש מחבר מיכאל שמש
Getting your Trinity Audio player ready...
נתניהו בישיבת הממשלה
צילום: -

הממשלה תתכנס באופן חריג ביום ראשון בערב לקיום דיון בנושא "ועדת חקירה לאירועי 7 באוקטובר". זאת בעקבות החלטת בג"ץ.

פסיקת בג"ץ בנושא ניתנה בחודש דצמבר, כשפרק הזמן שניתן לקיום הדיון – תוך חודשיים מיום ההחלטה. "הממשלה צריכה להודיע תוך שישים יום על דיון בהקמת ועדת חקירה", כך נקבע.

 

לפני כשבועיים, הצעת חוק להקמת ועדת חקירה ממלכתית עלתה בטעות להצבעה על ידי האופוזיציה ונפלה במליאת הכנסת. כתוצאה מכך ובהתאם לכללים, הפעם הבאה שבה תוכל להגיד האופוזיציה את הצעת החוק הזו - בעוד כחצי שנה. 

משפחות מועצת אוקטובר בתגובה לכך שהממשלה תתכנס לדון בחקירת אירועי 7 באוקטובר: "ביום א' בזמן הדיון בממשלה, יחלפו 492 ימים מאז האסון הנורא. משפחות מועצת אוקטובר מקוות כי ממשלת ישראל, באיחור רב, תקבל את ההחלטה הנכונה ותביא מרגוע לנפשנו הפצועה".

עם זאת, הבהירו: "אם הממשלה לא תאשר הקמת ועדת חקירה ממלכתית, נמשיך במאבק חסר פשרות להקמתה. לא נוותר עד שנדע את האמת על המחדל שהביא עלינו את האסון הנורא".

 

בחירת העורכת