יעכב את העסקה?

נתניהו התחייב בפני סמוטריץ': המו"מ על שלב ב' יתקיים רק לאחר אישור הקבינט

נתניהו לסמוטריץ': המו"מ על שלב ב' יתקיים באישור קבינט
הציונות הדתית התנתה את הישארותה בממשלה באישור קיום שיחות על השלב השני של עסקת החטופים על ידי הקבינט המדיני-ביטחוני
מחבר מיכאל שמש מחבר מיכאל שמש
Getting your Trinity Audio player ready...
נתניהו וסמוטריץ'
צילום: גטי אימג'ס

ראש הממשלה בנימין נתניהו התחייב בפני שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כי המשא ומתן על שלב ב' של עסקת החטופים לא יתחיל ללא אישור של הקבינט המדיני ביטחוני. כך פורסם הבוקר (שני) בתוכנית "הבוקר הזה" עם אריה גולן בכאן רשת ב. 

בישיבת הקבינט בה אושרה העסקה עם חמאס לפני כמה שבועות, הוכנס סעיף לדרישת השר סמוטריץ' ומפלגת הציונות הדתית, לפיו השיח על שלב ב' של העסקה מחייב את אישור הקבינט. למעשה, הסעיף היווה תנאי מצד הציונות הדתית להישארות בממשלה.

על כן, לשכת ראש הממשלה הבהירה כי המשלחת שתצא היום לקהיר לא תוכל לדון על השלב הבא בעסקה, אלא רק כאשר יתקבל לכך אישור מהקבינט שצפוי להתכנס הערב. 

אתמול פורסם לראשונה בחדשות הערב בכאן 11 מפי מקורות ישראלים כי מתנהלים מגעים לקיום פסגת משא ומתן על שלב ב של העסקה בקטר בשבוע הבא. עם זאת, המקורות הדגישו כי הדבר תלוי בהחלטת ראש הממשלה בנימין נתניהו ויתר חברי הקבינט אם לאשר למשלחת הבכירים לצאת לדוחה, ואיזה מנדט לתת לה.

רכבי הצלב האדום במעמד שחרור החטופים (צילום:REUTERS/Hatem Khaled)

בד בבד, חמאס הזהיר את המדינות המתווכות כי הוא לא יקיים את הפעימה הבאה של ההסכם להשבת החטופים ביום שבת. יש לציין כי הארגון שוקל להכריז על כך קרוב יותר ליום השחרור המוסכם ולא בתחילת השבוע, כפי שעשה בפעם הקודמת.

בארגון הטרור מטילים את האשמה להפרות והשלכותיהן על ישראל - בעקבות עיכוב הכנסת הקראוונים והכלים הכבדים ממצרים. למרות זאת, מה שמטריד את חמאס הוא העיכוב בתחילת המו"מ על שלב ב' בעסקה.

הפופולריים