בעקבות תחקיר כאן חדשות: התנועה לאיכות השלטון פנתה היום (שני) ליועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה בדרישה לפתוח בחקירה בחשד למעורבות בפלילים נגד שר החינוך יואב קיש.
מן התחקיר עולה כי השר מנצל את תקציבי משרד החינוך כדי לקדם את מעמדו במפלגת הליכוד.
בפנייה נכתב בין היתר: "דומה כי מדובר בפרקטיקה שיטתית חמורה, של טיפוח יחסי גומלין פסולים, לפיה מוקצים כספים ומשאבים לרשויות מקומיות בתמורה לקידום אישי פוליטי, והכל בניגוד לדין ובאופן העולה כדי ביצוען של עבירות חמורות מתחום טוהר המידות, ובראשן עבירות שוחד ומרמה והפרת אמונים".
"יש רשימת זהב של המצביעים"
מהתחקיר עולה שראשי רשויות בעלי כוח של מתפקדים, כאלה שעובדים עבור קיש - מקבלים יחס מועדף.
פקידה בכירה במשרד החינוך סיפרה: "המועצות המקומיות זה אישיו ענק. יש רשימת הזהב של המצביעים: נתניה של מרים פיירברג, הם היו רצים אחריה. אשקלון. נתיבות. שי חג'ג'. מודיעין זה און אנד אוף בגלל ביבס, תלוי ביחסים איתו. מצד שני באר שבע, היה צריך להסתיר פגישות עם רוביק (דנילוביץ' הוא אינו איש ליכוד). במשרד אמרו זה לא טוב לנו. נוף הגליל של רונן פלוט – חשוב".
בלשכת השר קיש דחו את ממצאי התחקיר ומסרו בתגובה: "מדובר בכתבה שיכולה בקלות לייצג את ישראל ואת תאגיד השידור באוסקר תחת הקטגוריה ׳הנדסת תודעה כוזבת׳.נראה שהשיקולים הפוליטיים מצויים בתאגיד כאן 11, לא במשרדי הממשלה".