הממשלה תתכנס ביום ראשון הקרוב בשעה 11:00 כדי לדון בהדחת היועמ"שית גלי בהרב מיארה, כך נכתב בהודעה שנשלחה לשרי הממשלה היום (חמישי).
גורמים במערכת המשפט העריכו שהליך הדחת היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, לא יצלח. לדבריהם, הוא צפוי להיכשל אולי אף עוד לפני שהנושא יגיע לפתחו של בג"ץ.
הגורמים סברו כי כוונת ההליך היא להעביר מסר וניסיון להשפיע על מהלכים קרובים, בהם החקירה הנגדית המתקרבת של ראש הממשלה בנימין נתניהו במשפטו.
עוד העריכו הגורמים כי נתניהו יודע שאם יחשבו שהוא מעורב, ולו בעקיפין בנושא, הוא יסתבך מול בג"ץ, שבפנוי התחייב להקפיד על הסדר ניגוד הענייינים עליו הוא חתום ולא לעסוק בענייני משפט. לטענתם, גם אחרי הנעת הליך ההדחה, אין תגובה או שינוי במדיניות ופעולות היועצת.
ישיבת הממשלה לצורך אישור הדחת ראש שב"כ רונן בר צפויה להתקיים הערב, למרות הנחיית בהרב מיארה כי הדחתו צריכה לעבור אישור של הוועדה למינוי בכירים.