השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, התראיין היום (חמישי) בתוכנית הבוקר הזה בכאן רשת ב, והתייחס להצהרה הצפויה של הנשיא האמריקני דונלד טראמפ על מתווה ישראלי-אמריקני להכנסת סיוע הומניטרי לרצועת עזה. "לא בטוח שניסו לשכנע אותו לא להכניס", אמר בן גביר.
השר לביטחון לאומי נשאל על הדיווח ואמר: "עמדתי ידועה. אני מעריך מאוד את הנשיא טראמפ. היה צריך להסביר לו שהומניטרי הזה בסוף מגיע לחמאס. אפילו לפי אמנת ז'נבה הרביעית לא צריך להעביר סיוע למי שאחר כך משתמש בסיוע נגדך. ההומניטרי זה אחד הדברים שהכי הרחיקו אותנו מניצחון. אני לא בטוח שנעשו ניסיונות לשכנע אותו.
האזינו לריאיון המלא:
"לא בטוח שהתפיסה הבסיסית של ראש הממשלה נתניהו שלא צריך לתת להם הומניטרי. מי שנכנס למלחמת חורמה, נאצים, פוגעים בילדים שלך, אתה לא נותן להם הומניטרי. אני לא בטוח שיש גורם שניסה לשכנע אותו, להגיד לו 'אדוני הנשיא, ההומניטרי הזה מגיע לחמאס, פוגע בחיילים ובלוחמים שלנו', ההומניטרי הזה הוא אסון, זה נזק", המשיך השר בן גביר.
בן גביר התייחס גם לאמירה על האפשרות להעניק לאיראן להשיג גרעין אזרחי ועל האפשרות שישראל מתרחקת מהנשיא טראמפ: "אני מאוד מקווה שאנחנו לא מתרחקים ממנו. ישראל לא יכולה לתת לאמריקנים לעשות את העבודה. אני חושב שבסוף גורלנו בידנו. אם אנחנו חושבים שטראמפ יעשה בשבילנו את העבודה זו טעות. ישראל צריכה לעשות את העבודה ולא אף אחד אחר"
בן גביר התייחס גם לביקורו ברהט אתמול ולעימות הקשה עם ראש העיר, פאיז אבו סהיבאן, שכינה אותו "פח האשפה של מדינת ישראל" והאשים אותו ב"הצגות לתקשורת". בן גביר הטיח בראש העיר האשמות חמורות: "יש לו קשר עם גורמים פליליים, הוא יודע גם מה קורה אצלו בחצר. יש לו ידיעה מצוינת מי יורה שם ומי פוגע, וזה נכון שבתקופה שלי נגמרה החגיגה."
לדבריו, הגברת האכיפה בנגב היא שמעוררת את הכעס: "יש 400 אחוזי אכיפה יותר בפזורה הבדואית. ברהט עושים להם יום אחרי יום הריסת בתים וזה מרגיז אותם. יש לי חדשות בשבילו - אנחנו נמשיך לעשות את זה."
בן גביר ציין שלמרות הביקורת, רבים מהתושבים הבדואים דווקא תומכים בפעילותו: "הייתי שם, מנהלת בית ספר אמרה לי 'תודה רבה'. אני פוגש שם עשרות, מאות אנשים, אומרים לי ישר כוח, כל הכבוד, סוף סוף רואים כאן משטרה."
עימות בין ראש עיריית רהט לשר בן גביר: ראש העיר צעק לעבר השר, "למה אתם הורסים בתים? העיר הזאת לא שלך". השר בן גביר השיב: "נמשיך להרוס כל מה שלא חוקי" | תיעוד@Itsik_zuarets pic.twitter.com/nNRWlPQ98R
— כאן חדשות (@kann_news) May 7, 2025
"נגמרה החגיגה, נכנסים לתוך רהט, לתוך טרבין, לתוך לאקיה ועוצרים את האנשים," הוסיף. "להגיד לך שזה מושלם? עדיין לא, עדיין המשטרה לא הגיעה למנוחה ולנחלה, עדיין לא חיסלנו ומיגרנו את כל הפשיעה בנגב."
בנוגע למינויים במשטרה, הכחיש בן גביר שהוא מפר את ההסכם עם היועמ"שית לממשלה: "הסכמתי איתה שאני לא אראיין קצינים בדרגת רפ"ק, וזה בסדר גמור. לא הסכמנו שאני לא ממנה. אני ממנה מסנ"צ ומעלה, ככה זה עובד."
בן גביר התייחס גם לחשיפת כאן חדשות שלפיה קיבל מראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט 35 אלף שקלים במסגרת הסדר פשרה בין השניים: "היתה תביעה, תבעתי וניצחתי. הרבה דברים אומרים בתקשורת, העיקר שאומרים את השם נכון".
במסגרת ההסדר התקיימה בין השניים פגישה שנמשכה שעות ארוכות באווירה טובה, שבמהלכה בנט התנצל על ההתרחשויות וסוכם על גובה הפיצוי, כאשר בהמשך סוכם שהכסף יועבר כתרומה למטרה מסוימת. ההסכם עצמו נותר חסוי.
הרקע לפיצויים הוא מקרה שאירע בשנת 2020, כאשר גילת בנט, זוגתו של ראש הממשלה לשעבר, השמיעה טענות נגד פעילי עוצמה יהודית שלטענתה פרצו לביתה. בעקבות ההאשמה, החליט בן גביר לתבוע אותה.
בעקבות זאת, בן גביר הצהיר אז בריאיונות בכאן רשת ב' ובגלי צה"ל שהוא מחזיק במידע "הכי מתחת לחגורה" על בנט, מידע שלדבריו "יכול לפרק משפחה". למרות שאמר שלא יעשה בזה שימוש, האמירה עוררה הד ציבורי כאיום מרומז. באורח פלא, כעבור כחודש נסגר בשקט הסדר הפשרה, ופרטיו נשארו חסויים מהציבור עד עכשיו.
"אין ומעולם לא היו שום דמי שתיקה"
ראש הממשלה לשעבר פרסם בחשבון ה-X שלו תגובה רשמית לפרסום, תוך שגולל את פרטי האירוע מנקודת מבטו.
"אין ומעולם לא היו שום דמי שתיקה. מדובר בשקר מוחלט, לצד מחזור פרסומים ישנים. אז לטובת הציבור נעשה סדר. הנה העובדות: לפני מספר שנים, במהלך מערכת בחירות פרצו בריונים לבית משפחת בנט. בתגובה גילת בנט כתבה פוסט שהאשימה את אנשי בן גביר במעשה".
"בן גביר תבע את גילת בנט בדיבה על ייחוס הפריצה הבריונית לאנשי בן גביר, ללא הוכחה שזה אכן אנשי בן גביר. בהליך גישור הוסכם על פשרה שכללה פיצויים וזו בוצעה. זהו. לא דמי שתיקה ולא סחיטה ולא כלום".
