גורם במשפחת המלוכה הסעודית אמר הערב (ראשון) לכאן חדשות שבריאד יש אופטימיות רבה לקראת ביקור נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שם ביום שלישי. כפי שפורסם לראשונה בחדשות הערב, הסעודים מנסים לרתום את הנשיא לקבל את גישתם לפתרון הסוגייה הפלסטינית - שכוללת הקמת מדינה פלסטינית, הפסקת המלחמה בעזה ונורמליזציה בין ישראל למדינות ערב.
בריאד מאמינים שטראמפ מתחיל לראות בחיוב את הגישה המסורתית שלהם לפתרון הסוגיה הפלסטינית. הגורם במשפחת המלוכה תיאר אופטימיות גדולה שטראמפ ישתכנע להסכים לעסקה גדולה - שתכלול הכרה במדינה פלסטינית מפורזת, הפסקת המלחמה בעזה תוך הוצאת חמאס מהמשוואה, ונורמליזציה בין ישראל למדינות ערב.
סעודיה מנסה לרתום את טראמפ להכרה במדינה פלסטינית, סיום המלחמה בעזה ונורמליזציה עם ישראל
— כאן חדשות (@kann_news) May 11, 2025
הפרסום הראשון של @kaisos1987 ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/7qsLgu5Ox4
לדברי אותו גורם סעודי, יש פרטים שאפשר לשנות ביוזמת השלום הזו, אבל הכרה במדינה פלסטינית והפסקת המלחמה בעזה הם עקרונות יסוד שלא ניתן לוותר עליהם. אותו גורם בריאד סבור שלישראל לא כדאי לפספס את ההזדמנות.