ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים הערב (רביעי) מסיבת עיתונאים ממשרדו בירושלים, בפעם הראשונה מאז חודש דצמבר. אימהות חטופים פנו לעיתונאים ברשת X בבקשה שיפנו אליו שאלות בשמן.
נתניהו התייחס להודעת מתאם פעולות הממשלה בשטחים, לפיה 100 משאיות סיוע הומניטרי של האו"ם והקהילה הבינלאומית נכנסו לעזה, ואמר כי 10% מהם נתפסו על-ידי חמאס: "זאת ההערכה שקיבלתי, אנחנו עושים הכול כדי שזה לא יקרה. זה בשלב הראשון. עד שנקים את נקודות החלוקה תהיה לנו שליטה, אבל מועטת".
במסיבת העיתונאים אמר נתניהו על הלחימה ברצועה: "השגנו הרבה דברים, אבל המלאכה טרם הושלמה. כנראה חיסלנו את מוחמד סינוואר. אם תהיה אפשרות להפסקת אש זמנית, אנחנו ערוכים לזה. בדגש על זמנית". ראש הממשלה הבהיר כי כל שטחי רצועת עזה יהיו בשליטה ביטחונית של ישראל.
נתניהו התייחס לאיום המורדים החות'ים: "עדיין לא אמרנו את המילה האחרונה", ולהסכם הגרעין עם איראן: "טהראן נשארה איום רציני מאוד על ישראל. אנחנו בתיאום מלא עם ארה״ב. מדברים איתם כל הזמן. אם זה ימנע מהם העשרת אורניום, אם זה יושג - נברך על כך. אבל נשמור את האפשרות להגן על עצמו מפני משטר שמאיים להשמיד אותנו".
"אני מוכן לסיים את המלחמה בתנאים ברורים שיבטיחו את ביטחון ישראל - כל החטופים חוזרים הביתה, חמאס מניח את נשקו, הנהגתו מוגלית, עזה מפורזת מנשק לחלוטין ומבצעים את תכנית טראמפ", הוסיף נתניהו - והבהיר "כל מי שקורא לנו לעצור את המלחמה לפני שהמטרות האלו יושגו קורא לנו להשאיר את חמאס בשלטון".
מינוי ראש שב"כ וקטר-גייט: נתניהו במענה לשאלות עיתונאים
ראש הממשלה נשאל על דברי היועצת המשפטית לממשלה, על כך שהוא נמצא בניגוד עניינים בנושא מינוי ראש שב"כ חדש: "אני בניגוד עניינים? היא בניגוד עניינים. היא כמו הגמל שלא רואה את הדבשת שלו. יש לה שתי דבשות. התברר שעד התביעה הוא קרוב מאוד מאוד אליה". ראש הממשלה הוסיף כי הממשלה בראשותו תמנה ראש שב"כ חדש: "זה חיוני ונעשה את זה".
נתניהו התייחס לפרשת קטר-גייט: "לא ידעתי כלום. אבל יודע להגיד שלא היה שום דבר שם. אני תקפתי את קטר והם תקפו אותי. בשב"כ ובארגונים אחרים היללו את קטר - אני תקפתי. יונתן אוריך עודד אותי לתקוף את קטר". ראש הממשלה אמר כי הכסף שהועבר לחמאס הועבר בהמלצת השב"כ והמוסד.
"זה היה אחוז קטן מכלל הכסף שהגיע לחמאס. הגיע כסף מאיראן ומהאיחוד האירופי. הכסף הזה הלך לביוב, הוא הלך לחשמל. הם תקפו אותנו ב-7 באוקטובר עם כפכפים וקלצ'ניקוב וטנדרים. זה עולה פרוטות", הוסיף.
מטה המשפחות להחזרת החטופים מסר בעקבות דברי נתניהו: "האמת הפשוטה – לנתניהו אין תכנית אמיתית. הממשלה מדרדרת את ישראל למבצע 'החמצת המאה' וזורעת אשליות ניצחון. מי שישלמו את המחיר הם עם ישראל, החטופים והחטופות, המפונים והמפונות ועשרות אלפי משרתי מילואים ומשפחותיהם".
בדבריו טען נתניהו שבעין השלושה "לא קרה כלום". בקיבוץ זעמו: "מדובר באמירה מקוממת וקשה הפוגעת בזכר הנרצחים והקהילה כולה. בבוקר הקשה ביותר בתולדות המדינה חברי כיתות הכוננות והתושבים עמדו בגבורה אל מול עשרות מחבלים שחדרו לשטח הקיבוץ, כך גם הוצג בתחקיר הצה"לי. במהלך הקרב, נרצחו 4 תושבינו האהובים: רמי נגבי, נועה גלזברג, סילביה מרנסקי ומרסל טליה. הם לא כלום".
לשכת נתניהו מסרה על כך: "ראש הממשלה מצטער שדבריו לא הובנו כהלכה. הוא התכוון לומר שאי קבלת הדירקטיבה מהמערכת הביטחונית לא לפעול, היא זו שהובילה את אנשי הקיבוץ לפעול. לא הייתה כוונה לומר שלא נרצחו תושבים". בהודעה נמסרו ניחומים לארבע משפחות הקיבוץ ולמשפחות שאיבדו את יקיריהן בטבח.
לקראת דברי נתניהו: פניית אימהות חטופים לעיתונאים
עינב צנגאוקר, אימו של מתן החטוף בעזה, ביקשה שהעיתונאים ישאלו את נתניהו את השאלה הבאה: "האם אתה מודע למצבו המידרדר של בני מתן בשבי, שנותר לבד במנהרה כשהוא חולה בניוון שרירים? איך אתה יכול להבטיח לי שהוא לא ייהרג בשבי כתוצאה מהמחלה או מהתמרון הקרקעי המתרחב, כפי שקרה כבר ל-41 חטופות וחטופים שנחטפו חיים ומתו מהמלחמה?".
ענת אנגרסט, אימו של החייל החטוף מתן אנגרסט, כתבה: "ראש הממשלה, הבן שלי נחטף ב-7 באוקטובר אחרי שנלחם על הגנת המדינה. יש עדויות ברורות כי הוא נפצע קשה ומעונה בידי חמאס. הבטחת לי שכל הפצועים נכללים בהסכם. אחר כך טענת שלא ידעת שהוא פצוע. שיקרת לי?". עוד הוסיפה: "חמאס שחרר חייל. האם ישראל לא מחויבת יותר לערך שלא משאירים פצועים מאחור?".
כמו כן, ויקי כהן, אימו של החייל החטוף נמרוד כהן, ביקשה שהשאלה הבאה תישאל: "ראש הממשלה, מה המסר שלך להורים בישראל שצופים הערב ועתידים לשלוח את ילדיהם לצבא? האם הם צריכים לדעת שעליהם להצטייד בדרכון זר על מנת שיקיריהם ישוחררו משבי?".
מסיבת העיתונאים מגיעה ברקע הדיווחים ממקורות פלסטינים שאישרו כי מוחמד סינוואר, מנהיג חמאס בעזה, חוסל בתקיפה בח'אן יונס. כמו כן, מוקדם יותר היום פסק בג"ץ בעניין העתירות נגד הדחת ראש שב"כ רונן בר, והרכב השופטים קבע כי ההחלטה התקבלה כשראש הממשלה "בניגוד עניינים נוכח חקירות מקורביו".
