ראש הממשלה בנימין נתניהו קבע סיור בבסיס צאלים בדרום הארץ לפני כשבועיים, במיוחד כדי "לראיין" את האלוף זיני לתפקיד ראש שב"כ - כך פורסם לראשונה היום (שישי) בכאן חדשות.
הבוקר, הרמטכ"ל אייל זמיר זימן את האלוף דוד זיני ל"שיחת בירור", וזמן קצר לאחר מכן נמסר מצה"ל כי הרמטכ"ל הדיח את האלוף זיני משירות צבאי: "סיכם עימו על פרישתו משירות צבאי בימים הקרובים".
"הרמטכ"ל הביע הערכה לאלוף זיני על שירות קרבי משמעותי וארוך שנים", נמסר. כמו כן, רא"ל זמיר הבהיר כי "כל שיח של משרתי צה"ל עם דרג מדיני מחייב באישור רמטכ"ל".
ההודעה על מינוי זיני פורסמה סמוך לדיון ביטחוני שנערך אצל ראש הממשלה בהשתתפות בכירי מערכת הביטחון. גורם שהיה מעורב בהתרחשות אמר לכאן חדשות: "הרמטכ"ל זעם על ההחלטה שנתקבלה מאחורי גבו".
צמרת צה"ל בראשות הרמטכ"ל זמיר, הופתעו אתמול מבחירתו של האלוף זיני לראש השב"כ, מהלך שנעשה ללא ידיעתו של הרמטכ"ל שעודכן שלוש דקות בלבד לפני הודעת ראש הממשלה נתניהו. גורם בצה"ל אמר לכאן חדשות ש"המהלך נרקם מתחת לאף של הרמטכ"ל".
ההחלטה למנות אלוף מכהן בצה"ל, הייתה אמורה לעבור דרך הרמטכ"ל, ובצמרת הצבא מעריכים שבין זיני לראש הממשלה נפתח ערוץ תקשורת בימים האחרונים ללא ידיעת הרמטכ"ל זמיר.
