היועמש"ית גלי בהרה מיארה הודיעה הערב (חמישי) צה"ל יוציא 50 אלף צווי גיוס לבני ישיבות בחודש יולי הקרוב ויציג בתקופה הקרובה תוכנית אכיפה נגד סרבני גיוס. הדברים פורסמו אמש לראשונה בכאן חדשות. התוכנית סוכמה בישיבה שקיימה היום גלי בהרב מיארה עם גורמי צבא בכירים ובהם ראש אכ"א.
עמדת גורמי המקצוע כפי שהוצגה בישיבה היא כי אין התקדמות מספקת בסוגיית גיוס החרדים והצבא זקוק כעת לחיילים נוספים. לכן, על מנת לשם גיוס אפקטיבי יש צורך בסנקציות אישיות נגד סרבני הגיוס.
הדיון נערך על רקע העובדה שבעוד שלושה שבועות על המדינה לנמק בפני בג"ץ מדוע למרות שהחוק מחייב לגייס את כולם, לא מתבצעות פעולות מספקות על מנת ליישם את הוראות החוק.
ראש הממשלה בנימין נתניהו נשמע מודה בקולו בהקלטה כי הדיח את שר הביטחון הקודם יואב גלנט ואת הרמטכ''ל הרצי הלוי משום ש"בלמו" פתרון לסוגיית גיוס החרדים במסגרת חוק הגיוס.
בהקלטות שפורסמו אמש בחדשות 13 נשמע נתניהו אומר בשיחה עם מנהיג הציבור החרדי-ליטאי הרב משה הלל הירש בחודש מרץ האחרון: "כששר הביטחון נגדך והרמטכ"ל נגדך - אתה לא יכול להתקדם. עכשיו אנחנו יכולים להתקדם כי החלפנו אותם. היו לנו מכשולים עצומים שהסרנו".
עוד בנושא
