נתניהו: "מפגינים ביצעו פוגרום במטה הליכוד, הם נגד שלטון החוק"

נתניהו: "מפגינים ביצעו פוגרום במטה הליכוד, הם נגד שלטון החוק"
בנאומו בטקס הזיכרון לחללי אלטלנה תקף רה"מ את המפגינים נגד ממשלתו: "זו השיטה שלהם, התנהגות שלוחת רסן ושימוש במנגנוני התעמולה שלהם" • מובילי המחאה: "שלוחיהם של נתניהו הם שמבצעים פוגרומים, רה"מ מסית לאלימות"
מחבר אנה פינס מחבר אנה פינס
Getting your Trinity Audio player ready...
ראש הממשלה נתניהו בבית העלמין הצבאי נחלת יצחק בתל אביב, הערב
ראש הממשלה נתניהו בבית העלמין הצבאי נחלת יצחק בתל אביב, הערב צילום: כאן חדשות

ראש הממשלה בנימין נתניהו כינה היום (שני) את הפגנת מתנגדי הממשלה במטה הליכוד בתל אביב לפני כשבועיים "פוגרום". "ראינו את הפוגרום שביצעו מפגינים בריונים שפרצו למצודת זאב והיכו עובדות ישרות דרך", אמר ראש הממשלה בנאומו בטקס הזיכרון לחללי אלטלנה שהתקיים בבית העלמין הצבאי בשכונת נחלת יצחק שבתל אביב.

"על מי אתם חושבים שאתם עובדים? אתם נגד הדמוקרטיה ונגד שלטון החוק. אנחנו הדמוקרטיה גם כשאנחנו עומדים מול התקפות מערוצי התבהלה. זו השיטה שלהם, התנהגות שלוחת רסן ואז שימוש במנגנוני התעמולה שלהם", אמר ראש הממשלה. 

לדברי נתניהו, "לא תהיה מלחמת אחים. אויבנו שמחים לראות כל פילוג ביננו. רוב מכריע בעם מתייצב בעוז מאחורי לוחמנו הגיבורים, ומוקיע את מי שמנסים לדחוף אותנו אל התהום". 

שקמה ברסלר, משה רדמן, יאיא פינק ועמי דרור, ממובילי המחאה נגד הממשלה, מסרו בתגובה לדברי נתניהו: "מי שמבצע פוגורמים במפגינים ברחובות, במתפללים בבתי כנסת, בג"ץ ושומרי הסף הם שלוחיהם המוסתים של נתניהו וממשלת 'חמאס הוא נכס'. כבר 30 שנה שנתניהו מסית לאלימות ומשליך על אחרים. זה עלה בדם בעבר, לא ניתן לזה לעלות בדם שוב". 

הפופולריים