ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסם היום (חמישי) סרטון בו רמז על כך ש"הניצחון הגדול על איראן, פתח הזדמנות להרחבה דרמטית של הסכמי השלום". נתניהו הוסיף בהתייחסו למטרות המלחמה ברצועת עזה: "לצד שחרור חטופינו והכרעת החמאס, יש פה חלון הזדמנויות שאסור להחמיץ אותו. אסור לבזבז אפילו יום אחד".
נתניהו בסרטון: "הניצחון פותח הזדמנות להרחבה דרמטית של הסכמי השלום - לצד שחרור חטופינו. יש פה חלון שאסור להחמיץ, אסור לבזבז אפילו יום אחד"@gilicohen10
— כאן חדשות (@kann_news) June 26, 2025
קרדיט: דוברות ראש הממשלה pic.twitter.com/pDxlIsTfxw
הבוקר, פורסם לראשונה בכאן חדשות, כי ראש הממשלה נתניהו ביקש לדחות בשבועיים את עדותו במשפטו, על רקע עניינים בטחוניים. "בעקבות מבצע עם כלביא והתפתחויות אזוריות ועולמיות נוספות, נדרש ראש הממשלה להקדיש את כל זמנו ומרצו לטיפול בסוגיות מדיניות, לאומיות וביטחוניות ראשונות במעלה, הכוללות, בין היתר, את ניהול הלחימה בעזה וטיפול בסוגיית החטופים", לשון הבקשה.
עוד הבוקר דיווח העיתון אלאח'באר הלבנוני על מאמצים אמריקניים לקדם את המגעים בין סוריה וישראל. לפי הדיווח, השליח האמריקני לסוריה, טום ברק, ביקר בשבוע שעבר בלבנון ואמר לנשיא לבנון ג'וזף עאון שוושינגטון פועלת לשפר את המצב הפוליטי והכלכלי בסוריה ומעוניינת להגביר את המגעים בינה לבין ישראל.
שליחו של נשיא ארצות למזרח התיכון סטיב וויטקוף רמז אתמול כי מדינה נוספת עשויה להצטרף בקרוב להסכמי אברהם שנחתמו בין ישראל לשורה של מדינות ערביות בקדנציה הראשונה של דונלד טראמפ בבית הלבן.
בריאיון לרשת CNBC אמר וויטקוף כי בארצות הברית "מאמינים שיהיו הכרזות גדולות על הצטרפות של מדינות להסכמי אברהם". וויטקוף התייחס גם לאפשרות של הסכם שלום בין ארצות הברית ואיראן ואמר: "אני אופטימי. יש לי תחושה שאיראן מוכנה לכך".
במהדורת כאן חדשות פרסם אמש כתבנו רועי קייס כי בכירים סורים אמרו בשיחות סגורות שבימים האחרונים התנהל דיאלוג ישיר עם ישראל, על בסיס יום יומי. גורם סורי המעורה בנושא אמר לכאן חדשות כי סוריה לא שוללת אפשרות של הגעה להסכם שלום עם ישראל עד לסוף הקדנציה של טראמפ.
