חבר הכנסת גדי איזנקוט הודיע הערב (שני) ליו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ כי יעזוב את המפלגה. בנוסף, הוא צפוי לפרוש מהכנסת ולהתמודד מחדש בבחירות הקרובות. עם פרישתו מהכנסת צפוי ח"כ לשעבר איתן גיזנבורג לחזור אליה.
איזנקוט פרש מ"המחנה הממלכתי" ויתפטר מהכנסת @yaara_shapira על הצעדים הצפויים של הרמטכ"ל לשעבר#מהדורתכאןחדשות pic.twitter.com/VoVL0iTKDi
— כאן חדשות (@kann_news) June 30, 2025
איזנקוט הביע חוסר שביעות רצון מהצעתו של גנץ לבחירות המקדימות שיתקיימו בגוף הבוחר של המפלגה, המנוהל בעיקר על ידי אנשיו של גנץ.
בשלב זה לא מתקיימים מגעים רציניים בין איזנקוט לבין ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט או ראש האופוזיציה יאיר לפיד. איזנקוט צפוי לנסות להקים גוף פוליטי עצמאי שאיתו יוכל להתחבר למפלגות אחרות.
גנץ מסר הודעה שבה אמר כי החלטתו של איזנקוט לעזוב את המפלגה התקבלה "בתום תהליך עמוק וארוך של שיחות" בין השניים. לדבריו, "בשבועות האחרונים התגלו פערים אידיאולוגיים משמעותיים בתפיסות בינינו בנוגע לדרך הנכונה לשרת את מדינת ישראל".
"גדי הוא קודם כול חבר אישי. הוא אדם ראוי ששירת את המדינה עשרות שנים ואני בטוח שימשיך לשרת אותה בדרכו. גם אם השותפות הפוליטית ביננו הסתיימה בעת הזו, החברות והכבוד ההדדי יישארו", מסר גנץ.
מהמחנה הממלכתי נמסר: "ח"כ איזנקוט הודיע ליו"ר המפלגה גנץ על כוונתו לעזוב את המפלגה ולהחזיר את המנדט שלו אליה. השניים מדגישים כי יש ביניהם חברות ארוכת שנים והערכה רבה, וכי ימשיכו לשתף פעולה למען המטרות המשותפות ולמען עם ישראל גם בעתיד".
עוד בנושא