ראש הממשלה בנימין נתניהו התעלם מבקשת המשטרה לרסן את התנהגותו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, זאת לאחר התפילות והשירים שנשא השר כשעלה להר הבית בתשעה באב. כך פורסם הבוקר (חמישי) בתוכנית "הבוקר הזה", בכאן רשת ב.
במשטרה ציינו כי אין להם את הסמכות לעכב או למנוע מהשר בן גביר להפר את הסטטוס קוו, שכן מדובר בדרג מדיני, וכי הסמכות נמצאת בידי ראש הממשלה נתניהו והמטה לביטחון לאומי (מל"ל).
השר בן גביר עלה בתחילת השבוע להר הבית בליווי פמלייתו לציון תשעה באב. בסרטון שהפיץ אמר השר:"כמו שהוכחנו שאפשר למשול בהר הבית, אפשר לכבוש את כל רצועת עזה, ולעודד הגירה מרצון. זו צריכה להיות התשובה לסרטוני הזוועות של חמאס". משרד החוץ הירדני גינה בחריפות את מה שהוא הגדיר כ"פריצה למסגד אל אקצא על ידי השר".
לשכת ראש הממשלה טענה כי "מדיניות ישראל לשמור על הסטטוס-קוו בהר הבית לא השתנתה ולא תשתנה", אולם, איתמר בן גביר, שהוא שר בכיר בממשלה, שבר פעם אחר פעם את אותו סטטוס קוו, והורה למשטרה לנהוג במדיניות של הכלה ולאפשר את ההפרות, לפחות ברובן.
