מיליציית אבו-שבאב תאבטח את עבודות השיקום של רפיח, באישור ישראל - כך פורסם הערב (שלישי) במהדורת כאן חדשות מפי שני מקורות ישראלים.
המיליציה, שמשתפת פעולה עם ישראל במלחמה בעזה, תהיה אחראית על אבטחת עבודות השיקום באזור שבו היא שולטת לצד ישראל.
בעזה ישנן כמה מיליציות המשתפות פעולה עם ישראל והן נמצאות בכמה מובלעות ברצועה שנמצאות בשליטה ישראלית.
בישראל עדיין לא קיבלו החלטה לגבי גורלן של המיליציות ביום שבו ייסוג צה"ל מהרצועה.
באישור ישראל: התפקיד החדש של ראש מיליציית אבו שבאב בעזה | פרסום ראשון של @SuleimanMas1#מהדורתכאןחדשות עם @talberman pic.twitter.com/FKUw64bRAN
— כאן חדשות (@kann_news) November 11, 2025
בקיץ האחרון התראיין מנהיג המיליציה יאסר אבו שבאב ברדיו מכאן, וסיפר על הארגון שבראשו הוא עומד. לדבריו, אנשי הארגון הם צעירים פלסטינים מהרצועה שאינם משתייכים לשום רעיון מדיני או ארגוני. "טעמנו את המרירות והעוול שנגרמו לנו על ידי חמאס וקיבלנו על עצמנו להתמודד עם התוקפנות הזאת", אמר בריאיון. "נהפוך למשענת לעם שלנו כדי להסיר את העוול הזה". שבאב הדגיש: "אנחנו תומכים בכל (כוח) לגיטימי שיאמץ את הרעיון של הסרת העוול והשחיתות".
אבו שבאב הוסיף: "יש לנו צעירים ויש לנו צבא. אנחנו מבצעים אימונים בשטח. קיבלנו על עצמנו לפעול לשחרור העם מעוול ומאלימות. יש לנו כוח, ויהיו קורבנות ושפיכות דמים. אנחנו נשלם את המחיר כדי לשחרר את העם שלנו". אבו שבאב הדגיש: "אין מניעה מעימות ישיר עם חמאס ואין מניעה ממלחמת אחים, יהיה המחיר אשר יהיה".
יאסר אבו שבאב הדגיש כי ארגונו מקבל סיוע לוגיסטי וכספי מכמה גורמים - אך נמנע מלנקוב בשמות. הוא הבהיר כי ארגונו פועל בדרום הרצועה ובמיוחד ברפיח, ונמצא באזור שנמצא בשליטה מלאה של צה"ל. "אנחנו נעים בקלות רבה ברפיח אך יש אזורים נוספים בדרום הרצועה שאנחנו נעים בהם בזהירות. נכנסנו לח'אן יונס, לבית החולים נאסר, שהיו בעבר של חמאס. לא היה לנו ביטחון באזורים הללו כמו באזורים שנמצאים תחת שליטת צה"ל. נכנסנו לאזורים הללו וביצענו פעולות מעבר למצופה".
