שר האוצר בצלאל סמוטריץ' פועל לשמור סכום שנע בין מאות מיליונים למיליארדי שקלים לטובת תוכנית חומש ליהודה ושומרון - כך פורסם הערב (חמישי) במהדורת כאן חדשות.
בזמן שהשיחות על תקציב המדינה מתנהלות – סמוטריץ' פועל לשמור כמה מאות מיליוני שקלים שיופנו לתוכנית חומש ליישובים ביהודה ושומרון. @lielkyzer עם שאלת תקציב הביטחון שעלולה להביא לקיצוצים והניסיון של שר האוצר לקרוץ לבייס#מהדורתכאןחדשות עם @talberman pic.twitter.com/SkCsiO316d
— כאן חדשות (@kann_news) December 4, 2025
השר צפוי להביא את עצם קיומה של התוכנית לאישור הממשלה כחלק מאישור התקציב לשנה הבאה בישיבה שאמורה להסתיים עד לכניסת השבת מחר.
במקביל, משרד האוצר ומערכת הביטחון טרם הגיעו להבנות בנוגע לגובה תקציב הביטחון לשנת 2026, ובאוצר מזהירים שגידול בהיקף נרחב מדי של תקציב הביטחון יחייב קיצוץ בתקציבם של כל יתר משרדי הממשלה.
מוקדם יותר היום בהצהרתו על תקציב המדינה לשנה הבאה שב והכריז סמוטריץ' על רפורמות כלכליות, בהן רפורמת החלב ופטור על ייבוא אישי עד ל-150 דולרים. השר אמר כי ראש הממשלה נתניהו מגבה אותו באופן מלא בנוגע לכלל הרפורמות האלה.
"יוקר המחיה הוא לא גזרת גורל. יכול להיות כאן זול", אמר. "רפורמת החלב תעשה זאת. אני נגד עושק וניצול וזה מה שהבנקים עשו תוך כדי מלחמה. אנחנו נטפל בזה ונמסה את הבנקים. סוף סוף נפתח את שוק הבנקאות לתחרות. נוריד מיסים כך שמי שיוצא לעבוד יישאר עם יותר כסף בכיס. נעלה פטור על ייבוא אישי עד ל-150 דולר".
"הרפורמות הללו הן ליבת התקציב. לא יהיה תקציב ביניכם. נגמרה הכניעה למונופולים. מי שיצביע בעד התקציב יצביע בעדכם. מי שלא - מצביע נגדכם ויגרום לכך שכולנו נשלם יותר".
סמוטריץ' השיב לשאלת כאן חדשות על תקציב הביטחון ואמר: "אנחנו עוד בדיונים. אתעקש על כך שהמסגרות יישמרו ושמערכת הביטחון תתייעל. אני רוצה שמערכת הביטחון תהיה חזקה ותפתח שרירים. לא רוצה שתפתח שומנים".
עוד בנושא
