משבר חוק הגיוס | ראש אכ"א ודובר צה"ל לשעבר האלוף במילואים מוטי אלמוז קרא היום (שישי) בריאיון לליאת רגב בתוכנית "בחצי היום השישי" לנקוט ביד קשה בסוגיית גיוס החרדים, כולל שלילת זכות הצבעה ממי שלא ישרת. אלמוז ביקר בחריפות את הניסיונות להידברות וטען כי הציבור החרדי "עובד על כולם בעיניים".
במהלך שכינה אותו "מס רצינות", הציע אלמוז לגייס לצה"ל עד ראש השנה ארבעה גדודים של משרתים חרדים: "זה סוג של מקרה בוחן אמיתי שמחייב את החרדים ואת צה"ל לבוא ולהתמודד עם הסוגיה כבר עכשיו. ובעוד חצי שנה תהיה לנו תשובה: האם הדבר הזה הוא ישים והאם הוא עומד? או שיש פה איזה צד ששוב גורר רגליים ומספר סיפורים".
האזינו לריאיון המלא עם מוטי אלמוז בכאן חדשות ברשת ב'
אלמוז קרא לשלול זכויות אזרחיות מחרדים שלא יסכימו להתגייס. "אני טוען ששלילת זכות ההצבעה היא רק צעד ראשון. המשמעות של הצבעה על החוק הזה תיזכר בספר הימים של מדינת ישראל כהצבעה כמו על ההתנתקות". לדבריו, ללא חלוקה בנטל, הכלכלה והחברה הישראלית יקרסו תוך עשור.
עוד בנושא
