חברי עוצמה יהודית הגיעו היום (שני) לדיון בוועדה לביטחון לאומי על חוק עונש מוות למחבלים, כשהם עונדים סיכות חבל תלייה על דש חולצתם.
"כולנו באנו עם הסיכה הזאת שהיא אחת האופציות שבה נעשה את החוק עונש מוות למחבלים", מסר יו"ר המפלגה, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר. "כמובן שיש אפשרות בגרדום, ובכיסא חשמלי ויש אפשרות גם בהרדמה. מאז שפורסם שרופאים לא ירצו לעזור בעניין החוק, מאז קיבלתי 100 פניות מרופאים שאמרו 'איתמר, רק תגיד מתי'".
ראש האופוזיציה ח"כ יאיר לפיד אמר בישיבת סיעת "יש עתיד כי "תמונות הסיכות עם חבל התלחיה רצות בכל העולם ועושות נזק בל יתואר".
מוקדם יותר היום ח"כ מירב בן ארי מיש עתיד מתחה ביקורת ברשת X על ראש הממשלה בנימין נתניהו, בעקבות הגעת חברי "עוצמה יהודית" עם סיכות. "תראה מה הכנסת לכנסת, אני מניחה שאת זה לא תראה לעולם בסרטונים שלך באנגלית", כתבה ח"כ בן-ארי. "ובאופן אישי, איזה גועל נפש, איזה הזיות נכנסו לבית הנבחרים, למעוז הדמוקרטיה הישראלית".