היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, הודיעה הערב (חמישי) במכתב לשר המשפטים יריב לוין כי החלטתו להגיש קובלנה נגד נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית אינה חוקית.
במכתב שנשלח ללוין ופורסם על ידי דוברת היועמ"שית, נמסר ללוין כי "החלטתך בעניין קובלנה משמעתית נגד נשיא בית המשפט העליון חסרת בסיס עובדתי, ואין לה תוקף משפטי".
בתגובה למכתב, השר לוין פרסם הודעה בה כינה את היועמ"שית "עו"ד בהרב מיארה". בתגובת לוין נכתב כי "השר לוין דוחה על הסף את המכתב של עו"ד בהרב מיארה, שכל כולו עבירה פלילית אחת גדולה". עוד טען השר כי מכתב היועמ"שית הינו "גילוי חמור וקיצוני של פעולה בניגוד עניינים", והוסיף כי בהרב מיארה "מנסה לסכל את הקובלנה המשמעתית נגדו".
לטענת לוין, היועמ"שית פרסמה את המכתב במטרה לסכל את הקובלנה "בתמורה לכך שהשופט עמית נתן פסק דין שמבטל את הדחתה". למרות מכתב היועמ"שית, נכתב בהודעת לוין כי "השר ימשיך לפעול למיצוי הליכי הקובלנה המשמעותית בעניינו של השופט עמית".
נציב תלונות הציבור על השופטים, השופט אשר קולה, דחה לפני כשבועיים את כל התלונות שהוגשו נגד נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, פרט לאחת - פרשת נבחרת הדירקטורים.
בהחלטתו כתב קולה כי "היה מוטב (שהתלונות) לא היו מוגשות" והוסיף כי בתקופה הזאת "ראוי שכולם יפעלו למען הגברת אמון הציבור, גם אם זה מצריך התחשבות יתר בנראות ציבורית". בנוגע לעבירת הבנייה המיוחסת לנשיא העליון, אמר קולה: "הנשיא אינו עבריין בנייה וכי הדבקת הכינוי 'עבריין בנייה' לנשיא עמית 'אינה ראויה, אינה הוגנת ואינה נתמכת במציאות', ואף 'גרמה וגורמת לנשיא ולמשפחתו לעוול ניכר'".
