מנכ"ל טבע דחה את בקשת הממשלה: "תכנית הפיטורים תיושם במלואה"

מנכ"ל טבע לנתניהו: "הפיטורים ייושמו במלואם"
קאר שולץ נועד עם נתניהו וכמה שרים, וסירב לדרישתם שלא לסגור את המפעלים בירושלים. בטבע אמרו: "המציאות מחייבת צעדים מידיים ומשמעותיים"
מחבר כתבי כאן מחבר כתבי כאן
Getting your Trinity Audio player ready...
מחאת עובדי טבע בירושלים
צילום: צילום: נועם ריבקין פנטון, פלאש 90

מנכ"ל טבע קאר שולץ הודיע היום (שלישי) בפגישה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ועם שרים בממשלה כי תכנית הפיטורים של ענקית התרופות בישראל, הכוללת כ-1,700 עובדים, תיושם במלואה. בעקבות כך, הכריז יו"ר ועד העובדים של מפעל "טבע טבליות" בירושלים, איציק בן סימון, כי בשעה 17:00 ימסור הודעה לתקשורת ולעובדים, שצפויים להחריף את מאבקם.

על פי ההודעה שפורסמה בעקבות הפגישה, שולץ דחה את בקשת נתניהו והשרים שלא לסגור את שני מפעלי החברה בירושלים. "המציאות הנוכחית של טבע מחייבת פעולה מיידית ומשמעותית שתבטיח את עתיד החברה", אמרו בטבע בתגובה.

עובדי טבע במפעל בירושלים:


בפגישה עם שולץ השתתפו מלבד ראש הממשלה גם שר האוצר משה כחלון, שר הכלכלה אלי כהן, שר העבודה והרווחה חיים כץ וכן המנכ"לים של משרדי ראש הממשלה והאוצר וגורמים נוספים. במהלכה, מנכ"ל טבע דחה את הדרישה להמשיך את פעילות המפעלים בירושלים.

במקום זאת, הציע שולץ לפעול ביחד עם הממשלה להכשרת עובדים ופתרונות תעסוקה חלופיים עבור אלה שיפוטרו מהמפעלים המיועדים לסגירה. עוד נמסר כי טבע והממשלה יקימו צוות משותף "במטרה למצוא פתרונות הכשרה לעובדים". 

האזינו לראיון עם שר הרווחה בקלמן-ליברמן על המשבר בטבע:

גורם שנכח בפגישה בין הצדדים טען כי שולץ הביע חוסר נכונות מוחלט לקבל את הצעותיהם של נתניהו ושל צוות השרים לטיפול במשבר בטבע. לדבריו, שולץ נשמע נחוש לבצע את תכנית הפיטורים שהציגה החברה בשבוע שעבר באופן מוחלט וכלשונה. עוד מסר הגורם כי השרים קיבלו משולץ את הרושם שהוא אף עלול להחריף את תכנית הפיטורים של טבע בישראל.

בהודעה שפרסמה טבע לאחר הפגישה נכתב: "המציאות העסקית הנוכחית של טבע מחייבת פעולה מיידית ומשמעותית אשר תבטיח את עתיד החברה. ללא נקיטת צעדים נמרצים בשבועות ובחודשים הקרובים, גוברת החשיפה להשתלטות פוטנציאלית על החברה".

המנכ"ל שולץ אמר כי הצעדים האחרונים של החברה, ובהם תכנית הפיטורים הכוללת כרבע מכוח האדם, הם "צעדים כואבים, אך חיוניים להבטחת עתידה של טבע". עוד הוסיף כי "לצערנו, לא יכולנו להיענות לבקשת ראש הממשלה והשרים להימנע מסגירת המפעל בירושלים. החברה תמשיך בתהליך המדורג לסגירת האתר עד סוף 2019. טבע תשתף פעולה באופן מלא עם הצוות שהוקם מטעם ראש הממשלה בכדי לסייע לעובדים שיעזבו את החברה במציאת פתרונות תעסוקה חלופיים, ליווי והכשרה".

"בכדי שטבע תישאר חברה ישראלית שתמשיך ותצמח בישראל ובכדי שתרומתנו המשמעותית לכלכלת ישראל תימשך, עלינו קודם כל להציל את החברה", המשיך שולץ. "אני מחויב לשמור את המטה העולמי של טבע בישראל, ובכלל זה את לשכתי. אני מחויב לשמר נוכחות חזקה של מחקר ופיתוח וכן לשמר את מרבית הייצור הקיים היום בישראל גם בעתיד."

סגן יו"ר ועד עובדי טבע ירושלים בראיון לכאן רשת ב':


יו"ר ועד עובדי מפעל "טבע טבליות" בירושלים איציק בן סימון, הכריז כי העובדים יחריפו את צעדי המחאה בתגובה להודעת החברה. "מבחינתנו היה פיגוע בירושלים", אמר בן סימון.לדבריו,  בכוונת העובדים לפרסם את שמות התרופות המיוצרות במפעל ושאספקתן תיפגע בשל שביתת העובדים. "נמשיך להתבצר בכניסה למפעל ונתרחב לעוד צמתים ברחבי הארץ. אנחנו מבקשים סליחה מהחולים שהתרופות יושבות פה ולא יכולות לצאת. אנחנו עומדים ביעדים, אנחנו מפעל רווחי, ונמשיך להתקיים בירושלים".

בעקבות סירובו של שולץ לצמצם את הפיטורים, פרסמו בהסתדרות הודעה שלפיה "לממשלת ישראל אסור להיכנע לתכתיבים של מנכ"ל טבע ולהגיב בצורה רופסת. ההסתדרות תמשיך במאבק על צמצום מספר המפוטרים. על הממשלה להעביר בהקדם חקיקה שתשמור על מעמד האדם העובד, ותקשר בין מערך המיסוי וההשקעות לבין התעסוקה בישראל. חברי דירקטוריון טבע צריכים לעשות לעצמם חשבון נפש".

יו"ר הוועדה לביקורת המדינה בכנסת, ח"כ שלי יחימוביץ' (המחנה הציוני), תקפה אף היא את דבריו של מנכ"ל טבע בעקבות הפגישה עם ראש הממשלה והשרים. "הודעתו של מנכ"ל טבע כי אין לו כל כוונה לחזור בו הייתה צפויה, נוכח הרפיסות המבישה והכניעה מראש של הממשלה וההסתדרות כאחד במשבר טבע. הטרגדיה היא שבידי שני אלה היו ועדיין יש כלים אפקטיביים ורבי עוצמה לגונן על העובדים, אבל הם בחרו להפקיר אותם, תוך כסת"ח הדדי והעלמות מאזור האסון. מבין התרחישים שקאר שולץ וצוותו התאמנו עליהם לקראת המשבר, ישראל סיפקה להם את התרחיש הקל והמפנק ביותר, שהפתיע אפילו אותם. פשוט חרפה".

הבוקר הגיע המשבר בטבע גם לוועדת הכספים של הכנסת. סמנכ"ל התפעול של החברה בישראל, דוד לוסטיג, אמר בדיון בוועדה כי המפעל בירושלים אינו רווחי ולא ניתן להציל אותו מסגירה. דבריו של לוסטיג סתרו התבטאות קודמת של יו"ר ועד עובדי טבע בירושלים, איציק בן סימון, שסיפר כי מקורב לנתניהו הבטיח לו שהמפעל בעיר הבירה לא ייסגר.

"מה שעומד בקו המאזניים זה להציל את טבע - זו מטרת התכנית. טבע נמצאת במשבר חמור מאוד. אנחנו חשופים להשתלטות עוינת על טבע של המשקיעים", אמר לוסטיג בוועדה. "הצהרנו על תכנית רה-ארגון מפורטת בצורה הכי שקופה שיש: צמצום משמעותי בשכבות הניהול והתהליך יסתיים בסוף ינואר 2018. הולכים להיפרד מ-14 אלף עובדים בכל העולם וסוגרים 20 מפעלים. בישראל יפוטרו 1,700 עובדים עד סוף 2019 בשתי פעימות – 1,200 ו-500".

בשעות הצהריים הפגינו יותר מ-2,500 עובדים של טבע ובני משפחותיהם מול משרד ראש הממשלה ומול הכנסת בירושלים במחאה על הפיטורים הצפויים. המוחים חסמו את הכביש המרכזי של קריית הממשלה

יותר מ-2,500 בני אדם, בהם עובדי חברת טבע ובני משפחותיהם, מפגינים היום בצהריים (שלישי) מול משרד ראש הממשלה ומול הכנסת בירושלים, במחאה על הפיטורים הצפויים בחברה, שאמורים לכלול 1,750 עובדים. הפגנה, שבמהלכה נחסם הכביש המרכזי של קריית הממשלה, מתקיימת לקראת פגישתם של ראש הממשלה בנימין נתניהו והשרים משה כחלון ואלי כהן, עם מנכ"ל טבע קאר שולץ.

השתתפו בהכנת הידיעה: עמית תומר, שאול אמסטרדמסקי, משה שטיינמץ ודקלה אהרן-שפרן

הפופולריים