58 מבקשי מקלט המוחזקים בכלא סהרונים ישוחררו הערב (רביעי) – כך הודיעה המדינה לבג"ץ בתשובתה לעתירה לשחרורם המיידי של הכלואים. עם זאת, המשוחררים יוגבלו ולא יוכלו להיכנס לערים בני ברק, תל אביב, פתח תקוה, ירושלים, אילת, נתניה ואשדוד.
קודם לכן הודיעה המדינה לבג"ץ כי "שליח מיוחד" יצא הבוקר למדינה באפריקה, שהסכימה לקלוט את מבקשי המקלט השוהים בישראל. מדובר באחת מאותן "מדינות שלישיות", שעמן נחתם הסכם גירוש, המאפשר להרחיק את מבקשי המקלט אליהן גם ללא הסכמה - כפי שמופיע במתווה המקורי של גירוש מבקשי המקלט.
מדובר למעשה במדינה היחידה מבין אותן מדינות שנחתם עמן הסכם, שישראל עדיין יכולה להרחיק אליה את מבקשי המקלט, מאחר שהמדינה הנוספת שעמה היה הסכם, על פי ישראל, ירדה מהפרק. אמש פורסם בכאן חדשות כי בסביבת ראש הממשלה בנימין נתניהו ינסו לקדם אפשרות לחתום על הסכם חדש עם אוגנדה לקליטת מבקשי מקלט נוספים.אולם באוגנדה הכחישו את הדברים, כאשר בכיר בממשלה המקומית אמר היום כי "אוגנדה לא מתכוונת - לא באופן מיידי ולא בעתיד, לקחת מבקשי מקלט שנדחו מכל מדינה בעולם - כולל ישראל". בתגובה לפרסום אמש בכאן חדשות, הבכיר הדגיש כי "אין משא ומתן ואין הסכם".
מדינה אפריקנית נוספת, רואנדה, הודיעה באופן רשמי כי לא תקלוט מבקשי מקלט השוהים בישראל. סגן שר החוץ של רואנדה אמר אתמול לכאן חדשות כי למדינתו כלל לא היה הסכם עם ישראל בנוגע לקבלתם. הסגן, אוליבייה נאדוהוג'ירה, התייחס לפוסט שפרסם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בדף הפייסבוק שלו ואמר: "מעולם לא היה הסכם עם ישראל, לא בכתב ולא בעל פה".
בתשובת המדינה היום לבג"ץ לא צוין שמן של אוגנדה או רואנדה, זאת בהתאם לחיסיון המוטל על המגעים עם "המדינות השלישיות". עם זאת, המדינה התייחסה לפרסומים על המדינות האפריקניות, ובתשובתה נכתב: "המשיבים ערים לכך כי שם המדינה השלישית הראשונה נחשף בתקשורת באחת מהודעות משרד ראש הממשלה במהלך התפתחויות היממה האחרונה, ועם זאת, ונוכח לשונה הברורה של תעודת החיסיון ורגישות הענין, מתחייבת הקפדה על אי חשיפת המדינה השלישית השנייה, זו שעל הפרק כעת".
סערת מבקשי המקלט - סיקור מיוחד: לחצו לכל הכתבות