אחרי הטענות של רוסיה על הזכייה של לינוי אשרם במדליית הזהב באולימפיאדה בטוקיו, איגוד ההתעמלות העולמי הודיע היום (חמישי) רשמית כי לא נמצא דופי בציונים שניתנו בתחרות. האיגוד גיבה את השופטים בהחלטתם לתת לאשרם את המדליה על ביצועיה. בהודעה נמסר כי הוועדה הטכנית להתעמלות של האיגוד עברה על כלל רכיבי ההערכה של כל שלב בכלל תחרויות ההתעמלות האומנותית במשחקי טוקיו 2020, ומאשרת שלא התגלו שום העדפות או אי סדרים.
ההצהרה הרשמית של איגוד ההתעמלות העולמי המגבה את החלטת השופטים בהחלטתם להעניק ללינוי אשרם את מדליית הזהב:
האיגוד הוסיף בהודעתו כי אישר את כלל הדירוגים והתוצאות של המשחקים גם באופן קבוצתי וגם באופן אישי. הארגון שם קריטריון לסלקציה אובייקטיבית למען שיפוט על פי כישורים בלבד ושמחים מעבודתם של השופטים. עוד מסר האיגוד כי האיומים שקיבלו שופטים במהלך המשחקים האחרונים אינם מקובלים כלל, ולשופטים גיבוי מלא מהאיגוד על עבודתם והחלטתם.
המדליסטית האולימפית לינוי אשרם על הסערה ברוסיה בעקבות זכייתה בזהב: "אני מרוכזת רק בהישג שלי ויודעת שעשיתי היסטוריה במשהו שלא נתפס לאנשים בעולם. ניסיתי לגשת למתעמלת הרוסייה ולברך אותה, אבל זה לא יצא"#ערבערב pic.twitter.com/FJ3khsMySQ
— כאן חדשות (@kann_news) August 12, 2021
מאיגוד ההתעמלות בישראל נמסר: "לא היה לנו ספק לרגע כי לינוי זכתה במדליית הזהב בזכות כישוריה וביצועיה. אנחנו בהחלט לא מופתעים ממצאי הבדיקה אבל שמחים שגם איגוד ההתעמלות העולמי מגבה את תוצאות התחרות באופן פומבי ואת עבודת השופטים, שהייתה ללא רבב, ומקוים שבכך תסתיים הסאגה ההזויה הזו״.