בית הדין של ההתאחדות לכדורגל הטיל היום (שני) עונש כבד על בית"ר ירושלים, בעקבות פריצת אוהדיה לדשא בסיום משחק גמר גביע המדינה, לפני כשבועיים. העונש שהוטל על הירושלמים כולל איסור השתתפות בקונפרנס ליג האירופי, שלילת הגביע על תנאי למשך שנתיים, וכן עונשי תנאי של הפחתת 3 נקודות וקנס של 70 אלף שקלים. הנהלת המועדון תערער על העונש הקשה.
ברשתות החברתיות אוהדי בית"ר עודדו לרכוש כרטיסים למשחק של הנבחרת, עוד שבועיים מול אנדורה, באצטדיון טדי בירושלים. המשחק יתקיים במסגרת מוקדמות היורו, וככל הנראה בכוונת האוהדים לפוצץ את המשחק ברקע להטלת העונש. בין הדברים שנכתבו: "המלחמה התחילה נפלת על הדור הלא נכון".
זוכת הגביע הגיבה לעונש שהוטל עליה ואמרה: "מדובר בהחלטה בלתי סבירה שפוגעת אנושות במועדון ובמאות אלפי אוהדיו. מצפים ומשוכנעים שההחלטה הלא הגיונית הזאת תתהפך. ויפה שעה אחת קודם. המועדון יערער בכל דרך ובכל ערכאה על ההחלטה".
עשתה את זה: בית"ר ירושלים היא מחזיקת גביע המדינה לעונת 2022/2023. הקבוצה ניצחה בגמר את מכבי נתניה בתוצאה 0:3. אלפי אוהדים פרצו למגרש בתום המשחק ומנעו את קיום טקס ההנפה@YoavBorowitz pic.twitter.com/wnJnJXrsHU
— כאן חדשות (@kann_news) May 23, 2023
ראש עיירת ירושלים משה ליאון הגיב גם כן לעונש ואמר: "ההחלטה של בית הדין אינה מדיתית ואינה סבירה. זוהי החלטה שפוגעת בבעלים, במועדון ובמאות אלפי אוהדי בית ירושלים באופן פרסונלי. אני סבור כי בית הדין העליון לא יתן להחלטה הזו יד. אני קורא לאוהדים לא לנהוג באלימות - אין לזה מקום בספורט".
ההתאחדות לכדורגל התייחסה לאמירות האוהדים והנהלת הקבוצה ואמרה: ״בשעות האחרונות, בעקבות החלטת בית הדין המשמעתי, התפתח שיח אלים ומסוכן שמציב אותנו מרחק נגיעה מאסון חלילה. אנחנו מצטרפים להודעה המכבדת והאחראית של מועדון הכדורגל בית״ר ירושלים והבעלים ברק אברמוב להוריד את גובה הלהבות לאלתר ולהימנע מכל אקט אלים, מילולי או פיזי".
עוד הוסיף הארגון כי "בתי הדין עצמאיים בשיקול דעתם ופועלים ללא מורא ולא משוא פנים. עצמאותם לעולם לא תעמוד בספק. הדרך הנכונה והמקובלת היא הגשת ערעור לבית הדין העליון כפי שהמועדון הודיע כי יעשה. משטרת ישראל עודכנה על ידי ההתאחדות לכדורגל בהתפתחויות האחרונות וכל מידע שנמצא בידינו יועבר לה".
לאחר הזכייה בגביע המדינה בתום ניצחון 0:3 על מכבי נתניה לפני כשבועיים, פרצו אלפי אוהדיה של בית"ר ירושלים לכר הדשא באצטדין סמי עופר - וגרמו למהומה גדולה ולדחיית טקס ההנפה. הנשיא יצחק הרצוג, שנכח על הבמה באותה העת לטובת הענקת המדליות לשחקנים, פונה מכר הדשא על ידי טבעת אבטחה. האוהדים שפרצו שרפו את רשתות השערים, וחלקם אף גנבו מדליות המיועדות לשחקנים.
טקס ההנפה התקיים יום לאחר מכן בבית הנשיא בירושלים. בזמן הטקס פנה הבעלים של בית"ר ברק אברמוב לנשיא והתנצל על שאירע בסמי עופר. "אני רוצה לבקש ממך סליחה בשמי ובשם כל האוהדים שלא פרצו למגרש", אמר אברמוב. "אני מתחייב שדבר כזה לא יקרה. מבקש מהנשיא, השרים זוהר וברקת - ידנו כבולות. הפיתרון יכול להגיע רק מרפורמה אמיתית. האסון הבא בדרך".