לוחם הג'ודו הישראלי והמדליסט האולימפי פיטר פלצ'יק הודיע היום (שני) על פרישה. בריאיון לכאן רשת ב' אמר פלצ'יק: "תמיד אמרתי לעצמי בתחילת הדרך כספורטאי, לא משנה מה אני אשיג בקריירה כשאני ארגיש שאני בשיא אני רוצה ללכת הביתה. ואני מרגיש שזה הרגע שלי".
האזינו לריאיון המלא בכאן רשת ב'
המדליסט האולימפי הוסיף בריאיון: "אתה מבין בכמה אנשים הספורט נוגע. ובטח בטח ברגע כזה כמו באולימפיאדה, שעד עכשיו אני מקבל הודעות, עד עכשיו אני מקבל את החיבוק החם הזה מאנשים שרואים אותי פעם ראשונה אחרי ואומרים לי 'אתה לא מבין מה עשית לנו'".
"אני רואה דמעות בעיניים שלהם" המשיך פלצ'יק, "ואני אומר, כמה אני עוד יכול להיות בהתרגשות בכל מפגש כזה. זה פשוט מפרק אותי כל פעם מחדש".
הג'ודוקא המעוטר בישראל
פלצ'יק בן ה-33 החל את דרכו בג'ודו בגיל 16 כשהצטרף לנבחרת הקדטים של ישראל. בשנת 2011 זכה בתואר המשמעותי הראשון בקריירה שלו, עם מדליית כסף באליפות אירופה עד גיל 20 בקטגוריה של עד 90 ק"ג.
בשנת 2015 עלה פלצ'יק לקטגוריה של עד 100 ק"ג, והחל לייצב את עצמו כאחד מלוחמי הג'ודו הטובים בארץ. ב-2018 זכה במדליית ארד באליפות אירופה, ושנה לאחר מכן זכה במדליית הזהב ובתואר אלוף אירופה.
בשנים 2022 ו-2023 הצליח לזכות גם במדליות ארד באליפות העולם. ב-2020 זכה במדליית ארד בנבחרת המעורבת באולימפיאדת טוקיו, וב-2024 הגיע לרגע השיא בקריירה שלו עם מדליית ארד אישית באולימפיאדת פריז.
עוד בנושא
