"ישראל נמצאת בעמדות הרבה יותר מסיביות וגם יותר שמביאות כושר הרתעה בחזרה לה בעולם," פותח איוב קרא את הראיון, ומיד חושף מידע דרמטי: "משלחת מטעם הדרוזים ביקרה בחשאיות בישראל לפני כמה חודשים... הם אמרו חד משמעית - אנחנו מוכנים להילחם אתכם."
קרא, שכיהן בעבר כשר התקשורת וכשר לשיתוף פעולה אזורי, מתאר את האפשרויות העומדות בפני האזור הדרוזי בסוריה: "האופציות הן כאלה - כמו שמג'דל שמס הוא חלק ממדינת ישראל, האזור הדרוזי יתוקנו גבולות... ובעצם כל ה-600 אלף דרוזים שבאזור הזה יהפכו להיות חלק מגבולות ישראל."
בהתייחסו להיסטוריה של העם הדרוזי, קרא מסביר: "הדרוזים הם שבט יתרו... הם רואים הזדמנות לחבור לעם ישראל, שהם מאמינים בתוכם שהם צריכים להיות חלק ממנו."
בחשיפה נוספת, קרא מספר על בקשה שקיבל בסוף השבוע מהדרוזים בסוריה: "אתמול ביקשו להביא להם לסווידא דגלי ישראל." באשר למעורבות טורקיה באזור, קרא מציין: "ארדואן הוא מאחורי כל מה שקרה בסוריה... אני מעריך שישראל יכולה איתו להגיע להסכמות לגבי האזור הגובל איתנו."
בנוגע לסוגיית החטופים בעזה, קרא מביע אופטימיות זהירה: "ככל שתיחלש איראן, הסיכוי לעסקה יהיה גדול יותר... יותר מ-50 אחוז יש אפשרות שהעסקה תצא לפועל."
בסיום הראיון, קרא מרגיע לגבי המצב בירדן: "היא נמצאת בציר הנכון של סעודיה, ישראל, מצרים... המלך ישלוט שם כי כל האזור הזה הוא בעדו כרגע."
מתוך: 'הבוקר'
עורך: איתי סופרין
מפיקה: נוי ביתן