-
ספיישל שבועות עם רותי רוסו
לרגל חג השבועות, שאול ורותי רוסו צוללים לנבכי החלב. דור פלג עוזר לנו לקנות גבינות בזול. רונית ורד מסבירה לנו איך נעשה החיבור ההיסטורי בין אשכנזים לחלב. אורי מאיר צ'יזיק מסביר לנו איך חג השבועות הפך להיות חג התנובה והטרה. ארז קומורובסקי מספר לנו על שבעת המינים המודרניים, הטעמים הישראלים המובהקים ב-2025. הילה אלפרט מספרת לנו על מסורת החלות המעוצבות שהובילה אותנו לטרנד הנוכחי של חלות הר סיני.- 87 דקות
-
שוק תלפיות מגיע לאולפן!
השבוע הצטרפה אלינו אביגיל קופרמן, מורת דרך ומדריכה בסיורי שווקים, כדי לדבר על האנשים, התרבות וכמובן האוכל של שוק תלפיות בחיפה. בפינת הקפה שלנו דיברנו על הסטודיו לקפה שעוזר לחובבי קפה בתחילת דרכם למצוא את הזן והקלייה שיתאימו לטעם שלהם במדויק. כמו כן פרופ' אורי לזמס מהטכניון ניסה לעשות לנו סדר בכל הנוגע לאוכל מעובד והאם הוא בריא או לא.- 53 דקות
-
מזון לנשמה
פרק מיוחד שעוסק בחיבור בין אוכל לבריאות הנפש. בתוכנית שאול מדבר עם איילת ברק, שעוסקת בטיפול בבישול, דוריאל רימר מנכ"לית עמותת "ונטעת" שמחליפה בטון בצמחייה במודל של "עיר יער" ויוטקה הרשטיין שהסבירה איך חינוך לנפש מתבטא גם בתפריט של הילדים שלנו. בתוכנית גם אייטם מיוחד עם חיים כהן שהגיע כדי להסביר לשאול איך מכינים את הסנדוויץ' האולטימטיבי.- 51 דקות
-
בית שאן, ביטחון תזונתי והמאפה המרוקאי הנדיר
שאול יוצא לבית שאן, עיר עם היסטוריה עשירה ודימוי לא נוצץ במיוחד, שמנסה בימים אלו לתפוס את מקומה במפת הקולינריה הישראלית. בבית שאן שאול גם טועם את מאפה החם חם המרוקאי, קינוח ייחודי שלא ניתן להשיג כמעט במאפיות או בחנויות, אלא רק במטבחים הביתיים. באולפן שאול משוחח עם פרופ' רוני סטריאר מהמועצה הלאומית לביטחון תזונתי ומנסה להבין מה זה חוסר ביטחון תזונתי, והאם זה אומר שרבע מיליון ישראלים רעבים ללחם?- 51 דקות
-
אשקלון, מאצ'ה וזכויות יוצרים בצלחת
שאול מתמודד עם משקה המאצ'ה שהחל להופיע בבתי הקפה ותוהה איך זה שישראלים פתאום שותים תה שעולה 30 שקל לכוס? בתוכנית שאול גם נתקל בסיפור יוצא הדופן של המסעדה הישראלית שתבעה על זכויות יוצרים במנות שלה, מקבל תשובה לשאלה למה איטלקים לא אוכלים סלט, ומגיע לסיור שוק באשקלון, העיר שנמצאת בטווח הטילים ומחוץ לטווח הפיצויים. -
בת גלים, טיקטוק ומה הופך מסעדה למוסד?
במורד ההר ליד הים שוכנת לה שכונת בת גלים. מה שפעם הייתה שכונה חיפאית מוזנחת הופכת בימים אלה להיות פנינת נדל"ן. מה המשמעות עבור התושבים הותיקים, ואיך זה משפיע על האוכל? בתוכנית גם מתארח רועי דהאן, שבגיל 26 כבר צבר עשרות אלפי עוקבים באינסטגרם ובטיקטוק בזכות היכולת שלו לתמצת ידע קולינרי מקיף ומעשיר לדקה אחת מזוקקת. בחצי השני של הפרק, שאלת מיליון הדולר, איך גורמים ללקוח לחזור למסעדה פעם נוספת?- 51 דקות
-
צפת, פורים ויין
שאול עולה לצפת ומוצא סצנה קולינרית שמושפעת רבות מהבישול החרדי המסורתי. בעקבות ההגעה לעיר שאול גם מנסה להבין האם הצפתית שאנחנו קונים בסופר זאת הגבינה הצפתית האמיתית? לכבוד חג הפורים בעל היקב פלדשטיין ובעל החנות מנו וינו עולים לדבר על השינויים שחלים בצריכת היין בישראל, פחות אדום יותר לבן, פחות בינלאומי יותר מקומי. וגם לכבוד פורים, אורן ברזילי מכריז מלחמה על מאכלי החג.- 50 דקות
שאול אמסטרדמסקי חורש את השווקים, המטבחים, השדות והמעבדות בישראל, בניסיון להבין למה אנחנו אוכלים את מה שאנחנו אוכלים. עורך: אסף אביר, מפיק: אלון אמיצי.
בחירת העורכת
-
ארה"ב הכריעה את המלחמה עם איראן? מאחורי תרגיל ההטעייה
-
הישראלים חוזרים: המרחב האווירי של ישראל נפתח מחדש
-
מנרניה לעם כלביא: ספרות פנטזיה יכולה למנוע פוסט טראומה?
-
עם 1.2 ליטר חלב אם: משה יצא למסע ימי לאיחוד בנו עם אמא
-
"ברחתי מהגיהנום": המשורר הגיי שנמלט מאיראן לישראל
-
זמן איכות (גם) בממ"ד: 9 סדרות שכל המשפחה תהנה מהן
-
להרגיש בבית בשמי טהראן: הטייסים שתוקפים באיראן מדברים
-
בלי בושה: בוזזים בתים שנפגעו מהטילים האיראניים