-
אוכל קדימה אוכל - פרק 1
ההיסטוריה של האוכל הציוני והנשים שהכינו אותו - כיצד התאהבה הציונות בתפוז הערבי, כיצד גויסו הוויטמינים לחוסנה של האומה. וגם מסע השחרור הפמיניסטי של החלוצות מהמטבח אל גן הירק ואל המצאת סלט הירקות הישראלי. שיחה עם ד"ר אראלה טהרלב בן שחר, חוקרת היסטוריה של מדע ותזונה, האוניברסיטה הפתוחה- 51 דקות
אוכל קדימה אוכל
בארץ ישראל קם העם היהודי ובמקום מאכלים מהגלות פינה מקום בצלחת לאוכל חדש. לצד בניין האומה היה לפרויקט הציוני גם חזון קולינרי. איך התפתחו מנהגי אכילה, תפריטים ומזונות בטעמים שלא היו מוכרים לעולים, ויחד איתם נולד גם מדע תזונה מקומי ששם דגש על בריאות הציבור. על הסיפור הציוני וההיסטוריה של האוכל שאנחנו אוכלים, שהוא גם סיפור על דיכוי ושחרור הנשים שהכינו אותו. סדרה עם ד"ר אראלה טהרלב בן שחר, חוקרת היסטוריה של מדע ותזונה, האוניברסיטה הפתוחה
בחירת העורכת
-
היזידית שחולצה מעזה שלחה תיעודים לכתב כאן: "מבקשת עזרה"
-
24 שנה אחרי: חיסול המחבל שהפך לסמל הלינץ׳ ברמאללה
-
כוכב הקאנטרי גארת' ברוקס מואשם באונס ותקיפה מינית
-
שלוש שנים אחרי המוות על הסט: הסרט "ראסט" יוקרן לראשונה
-
שוב על אדמת לבנון: המילואימניקים שזו המלחמה השנייה שלהם
-
בין מלחמה לריאליטי: מסכמים שנה שהרגישה כמו עשור
-
המוצב שהופקר: קרן נויבך וצליל אברהם בהסכת חדש
-
כשנצליח לישון נוכל לחלום: מחשבות על תקווה