אוכל קדימה אוכל

בארץ ישראל קם העם היהודי ובמקום מאכלים מהגלות פינה מקום בצלחת לאוכל חדש. לצד בניין האומה היה לפרויקט הציוני גם חזון קולינרי. איך התפתחו מנהגי אכילה, תפריטים ומזונות בטעמים שלא היו מוכרים לעולים, ויחד איתם נולד גם מדע תזונה מקומי ששם דגש על בריאות הציבור. על הסיפור הציוני וההיסטוריה של האוכל שאנחנו אוכלים, שהוא גם סיפור על דיכוי ושחרור הנשים שהכינו אותו. סדרה עם ד"ר אראלה טהרלב בן שחר, חוקרת היסטוריה של מדע ותזונה, האוניברסיטה הפתוחה