cat25810_img746952573.jpg
עטיפת אלבום

ספיישל אריק קלפטון - Unplugged

ספיישל אריק קלפטון - Unplugged

ספיישל אריק קלפטון - Unplugged

30 שנה למופע האנפלאגד של אריק קלפטון. עם תומר מולוידזון
  • 110 דקות

על הנייר ליצור את ה-Unplugged של אריק קלפטון עלה גרושים. אלבום ההופעה הנמכר ביותר בהיסטוריה דרש מעט מאוד הכנה ואימונים, אבל על פי אריק קלפטון אם אתם באמת רוצים לדעת כמה "עלה" ליצור את האלבום הזה לכו ל-St Mary Magdalen Churchyard וחפשו את הקבר של בנו בן הארבע, קונור לורן קלפטון.

שנת 1991 הייתה השנה שבה קלפטון, שננטש בילדותו בידי אימו ומעולם לא פגש את אביו ועד היום לא יודע את זהותו האמיתית, חשב שהכל נגמר ושמזה הוא כבר לא יקום. אחרי הגמילה השנייה שלו ב-87 הוא חשש שהפעם הוא יחזור לשתות. שמותו הטרגי של קונור שנפל מקומה 49 יגרום לו לשתות את עצמו למוות. בפגישה של אלכוהוליסטים אנונימיים קלפטון סיפר את הסיפור שלו ובסוף הפגישה נגשה אליו אחת המשתתפות. היא סיפרה לו שזה עתה הוא לקח לה את התירוץ האחרון לשתות. "תמיד חשבתי" היא אמרה לו והמשיכה, "שאם אחד הילדים שלי ימות זה יהיה הטריגר שלי לחזור להתמכרות, אבל אם אתה יכול לעבור את כל מה שעברת ועדיין לא לשתות, אז גם אני יכולה".

קלפטון כותב בספרו האוטוביוגרפי שזה היה הרגע שבו הוא הבין שהדרך היחידה לכבד את זכרו של בנו היא להישאר פיכח. הוא לקח צעד אחורה מהחיים הציבוריים והסתגר לבד בביתו באי אנטיגואה עם הגיטרה. בהתחלה הוא רק ניגן אבל מהר מאוד הגיעו השירים Circus על הלילה האחרון שלו עם בנו בקרקס, My Father's Eyes על הקשר הפרום בין שלושה דורות וכמובן Tears In Heaven המצמרר.

השירים האלו מעולם לא נועדו לראות אור, הם היו אישיים מדי וקלפטון לא חשב לחלוק אותם עם העולם עד שמפיקת סרטים בקשה ממנו לכתוב מוזיקה לסרט Rush והוא השמיע לה את Tears In Heaven. היא התעקשה שהוא חייב להוציא את השיר לטובת אנשים אחרים שמתמודדים עם אבל. השיר נכנס לפסקול הסרט, יצא כסינגל והפך ללהיט ענק. הכיוון המוזיקלי שהשתקף ממנו ומשני השירים הנוספים שכתב דרש שינוי אווירה בהופעות וקלפטון לא ידע איך לשלב אותם.

ההזדמנות הגיעה עם ההצעה להשתתף MTV Unplugged. ב-16 בינואר 1992, בהופעה קטנה ואקוסטית קלפטון והלהקה חזרו לקלאסיקות בלוז, יצרו עיבודים אקוסטיים ללהיטים ישנים של קלפטון וביצעו את שלושת השירים החדשים. בסוף ההופעה קלפטון רצה לגנוז אותה או לפחות לא להפיץ אותה על גבי אלבום. לבסוף הוא גנז רק שניים מהשירים על קונור (הביצועים האלו ראו אור רק לפני עשור) והסכים להפיץ את ההופעה במהודרה מוגבלת. כשזו נגמרה במהירות הוא השתכנע וכך נוצר אלבום ההופעה הנמכר בהיסטוריה והאלבום הנמכר ביותר של קלפטון עד לאותה התקופה.

במלאת 30 שנה להופעה ההיסטורית הזו תומר מולוידזון חוזר לשנים הקשות של קלפטון ולמוזיקה שהצילה אותו.

ספיישל 88