cat15489_img102320975.jpeg
מערכת כאן חדשות

פרק 3 | איך כל ביס שלנו בהמבורגר מזיק לסביבה?

פרק 3 | איך כל ביס שלנו בהמבורגר מזיק לסביבה?

פרק 3 | איך כל ביס שלנו בהמבורגר מזיק לסביבה?

תעשיית הבשר נחשבת למזהמת במיוחד. לפי ההערכות כמעט 18% מכלל גזי החממה שנפלטים בכל שנה מגיעים מחיות שגודלו למאכל. יפעת גליק בודקת כיצד תורמת התעשייה להתחממות הגלובלית ועל הדרך גוררת גם התעללות קשה בבעלי החיים | האזינו לפרק השני של "הזמן הירוק", פודקאסט הסביבה של כאן חדשות
  • 13 דקות

: יפעת גליק

למרות הזיהום החמור שנגרם לסביבה מתעשיית הבשר העולמית, הביקוש לבשר רק הולך וגדל ולפי התחזיות יכפיל את עצמו בתוך 30 שנה. התעשייה פולטת הפחמן גוררת שריפת יערות, כשבאמזונס בלבד בוערים עצים בקצב של 3,820 מגרשי כדורגל ביממה. אם זה לא מספיק, הרי שבדרך לצלחת שלנו עוברות החיות גם ייסורים קשים.

יפעת גליק משוחחת עם רונן בר, ישראלי שתיעד התעללות בחוות בקר באוסטרליה, ד"ר אלון שפון, ראש הפורום לתזונה בת קיימא, עם שאול אמסטרדמסקי, הפרשן הכלכלי של כאן חדשות ועם יותם רוזנוולד, תחקירן כאן חדשות בדיגיטל. בעזרתם היא בודקת איך מתנהל תהליך גידול הבקר למזון, כיצד הוא מזהם את הסביבה, באילו תנאים אכזריים גדלות החיות, ומה אנחנו יכולים לעשות כדי לצמצם את כל הנזק הזה.

הזמן הירוק