כותב ומגיש: אורי מאיר צ'יזיק
עורכות: צליל אברהם וליהיא צדוק
הפקה: ליהיא צדוק
עורכת סאונד: רחל רפאלי
המתכון לעוגה של שני:
מרכיבים:
- 2 ביצים
- 90 גרם חמאה מומסת
- 220 גרם סילאן
- 105 גרם מים
- 40 גרם קפה (אספרסו / מקינטה)
- 2 כפות חומץ תפוחים (או כל חומץ אחר שיש בבית)
- 220 גרם קמח כוסמין מלא
- חצי כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
- 16 גרם קקאו
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מערבבים את כל החומרים הרטובים ביחד בקערה (ביצים, חמאה מומסת, סילאן, מים, קפה, חומץ)
- מוסיפים לקערה את היבשים בלי הקקאו (!) (קמח , סודה לשתייה ומלח) ומערבבים הכי קצת שאפשר רק עד שהקמח נעלם.
- ⅔ מהבלילה שופכים לתבנית.
- ל ⅓ הבלילה שנותרה מוסיפים את הקקאו ומערבבים (גם כמה שפחות) עד שנוצרת בלילה חומה.
- את הבלילה החומה יוצקים מעל זו שכבר בתבנית ואז מתחילים לצייר…עם המוט של הכפית / מזלג או עם סכין, מה שנוח לכם, מערבבים תחילה מלמטה למעלה לכל האורך ואח"כ מקשקשים ויוצרים מערבולות.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים במשך כ-35 דקות, עד שסכין / קיסם יוצא עם פירורים לחים.