ד"ר חיים פרלוק, יו"ר המועצה הישראלית לתרבות ואמנות, שתפקידה לייעץ לשר התרבות, מתייחס לראשונה היום (ראשון) לחשיפת 'גם כן תרבות' שגילתה ששר התרבות מיקי זוהר מבטל את פרסי היצירה בכל תחומי התרבות ואומר: "פרסי היצירה יחזרו בשנת 2026". מלשכתו של זוהר נמסר: "הדברים נמצאים בדיונים ולא התקבלה אף החלטה בנושא".
פרלוק, והמועצה הישראלית לתרבות ואמנות, דנו ביום חמישי האחרון בחשיפת 'גם כן תרבות', שם הסביר היו"ר כי בשיחות שקיים עם שר התרבות הפרסים יחזרו. חיים פרלוק אמר למערכת 'גם כן תרבות': "בקרוב יפורסם תקנון הפרסים וידעו כולם". במסר מעודד, הוא הבטיח בשיחה כי "מהלימון יצא לימונדה".
כזכור, לפני כשלושה שבועות נחשף לראשונה ב'גם כן תרבות', תכנית הבוקר בהגשת גואל פינטו ב'כאן תרבות', ששר התרבות מיקי זוהר ביטל את כל פרסי היצירה, בכל התחומים, בלי התראה, ובלי הודעה מראש. עם הפרסום, ראשי מוסדות התרבות בישראל יצאו נגד השר זוהר, וכתבו לשר: "פרסים אינם בגדר מחווה סמלית, אלא כלי מדיניות המבטא את מחויבותה של מדינה לעידוד מצוינות".
גם חברי המועצה הישראלית לתרבות ואמנות יצאו נגד החלטת השר. יון פדר, חבר המועצה, אמר בראיון ל'גם כן תרבות', שמדובר בפגיעה חמורה בתשתית היצירה האמנותית העצמאית בישראל. ובתכתובות פנימיות, כפי שהגיעו לידי 'גם כן תרבות', אמר חבר המועצה עידו גרינגרד ששר התרבות מפרק את עולם התרבות הישראלי.
תגובת היועץ משפטי למשרד התרבות: ״החלטה המבוססת על דעותיהם הפוליטיות של הזוכים בפרסים אינה יכולה לעמוד מבחינה משפטית, שכן עמדותיהם או זהותם הפוליטית של מועמדים אינן רלוונטיות כלל ועיקר ואינן יכולות להוות שיקול בבחירת זוכים בפרס.״
