משטרת מלזיה פרסמה הבוקר (שני) קלסתרונים של החשודים בהתנקשות במהנדס החמאס פאדי אל-בטש שלשום. מפקד משטרת מלזיה פאזי חארון תיאר את שני החשודים כ"רזים, אך בנויים היטב, עם גון פנים אירופאי או מזרח תיכוני".
אל-בטש, בן 35 מעזה, נורה על ידי שני אופנוענים בשעת בוקר מוקדמת, בעת שהיה בדרכו למסגד שבו שימש כאימאם. נורו לעברו 20 כדורים. קרוביו ומכריו סיפרו לשליחי כאן חדשות למלזיה כי הם בהלם מהאירוע, וכי הם הכירו את אל-בטש רק כמורה וכאיש דת ולא כפעיל חמאס.
"כולם כאן בהלם", סיפר אחד ממכריו. "פאדי היה איש טוב לב, כולם כאן הכירו אותו כאיש שוחר שלום". תלמיד של אל-בטש באוניברסיטה המלזית בה לימד אמר: "הוא מעולם לא הזכיר כי הוא איש חמאס, ומעורב בסוגיה הפלסטינית. הוא היה אדם טוב".
קלסתרוני החשודים שפרסמה משטרת מלזיה
למרות טענות מכריו, חמאס אישר בשבת כי אל-בטש היה אחד מאנשיו. המהנדס עבר לקואלה לומפור לפני שמונה שנים, ומאז קיבל משכורת קבועה מחמאס, וכנראה שאף פעל משם לפיתוח יכולות צבאיות של ארגון הטרור.
בעזה האשימו את ישראל, וייחסו את החיסול למוסד. בכיר הג'יהאד האסלאמי בעזה ח'אלד אל-בטש, בן דודו של המהנדס, צוטט בערוץ אל-מיאדין הלבנוני מאשים את המוסד. גם אתרי חמאס דיווחו כי ארגון הטרור מייחס את ההתנקשות למוסד.
כתבי כאן חדשות במלזיה: צפו בדיווח מחדשות הערב