עשרות בני אדם הפגינו הערב (רביעי) במחאה על אישור חוק הפונדקאות בקריאה שנייה ושלישית בכנסת, ללא הסעיף שמאפשר פונדקאות לאבות יחידנים ובתוך כך גם לזוגות להט"ב. המפגינים צעדו מכיכר הבימה בתל אביב עד לבניין קריית הממשלה, סמוך לקריה, וחסמו לזמן קצר את צומת עזריאלי. הם קראו: "ליצמן, ליצמן הומופוב, ביבי, ביבי הומופוב".
עשרות מפגינים משתתפים בצעדת הקהילה הגאה. הם החלו לצעוד בכביש מכיכר הבימה בדרכם לקריית הממשלה @VeredPelman pic.twitter.com/HCTiVETJvM
— כאן חדשות (@kann_news) 18 ביולי 2018
אגודת הלהט״ב, בשיתוף אנשי תקשורת מהקהילה הגאה, ארגנו את צעדת המחאה בהמשך לשביתה המתוכננת בשבוע הבא. ממארגני הצעדה נמסר: ״כנסת ישראל פתחה היום במלחמה נגד הקהילה הגאה- והקהילה תלחם בחזרה. הפרצופים המחויכים של ראש ממשלת ישראל בזמן שהצביע בעד השנאה ונגד הקהילה הגאה מראים את הניתוק הענק שלו ושל הממשלה מהעם".
ראש עיריית רעננה, איתן גינזבורג, התייחס למחאה בריאיון לתכנית "כאן הערב" עם רן בנימיני ואמילי עמרוסי בכאן רשת ב'. "לא מדובר בשמירה על סטטוס-קוו בנושא מסוים אלא על חוק שמפלה משפחות. אנחנו ב-2018 וחקיקות כאלה שייכות לעבר".
האזינו לריאיון: גינזבורג, ההומוסקסואל הראשון שמכהן כראש עיר בישראל, הביא לעולם שני ילדים יחד עם בן זוגו בהליך פונדקאות בחו"ל. "מצער שאנחנו צריכים לנסוע אלפי קילומטרים ולעבור את התהליך הקשה והיקר הזה בלי המשפחה והחברים, בארץ רחוקה. אפשר וצריך לעשות את זה אחרת. בסופו של יום המדינה מכירה בילדים שלי ובהורות שלי. החברה מחבקת אותנו. הם פשוט לא מאפשרים לנו לעשות את זה כאן". ראש הממשלה בנימין נתניהו הצביע נגד הסעיף שהיה מאפשר לאבות יחידנים הליך פונדקאות, זאת על אף שבישיבת סיעת הליכוד, ובסרטון שפרסם בפייסבוק אתמול, אמר כי הוא תומך באישור פונדקאות גם לגברים. מהליכוד נמסר כי נתניהו הצביע אתמול בעד חוק הפונדקאות במתכונתו הנוכחית "שכן מדובר בהצעת חוק שקיבלה את תמיכת הקואליציה ושעושה צעד חשוב קדימה לתמיכה באמהות יחידניות". עוד נמסר כי בהתאם להצהרותיו, ראש הממשלה יצביע בהמשך בעד הצעת חוק שיוזמים הח"כים אמיר אוחנה ומירב בן ארי, שצפויה לערוך מספר שינויים בחוק הפונדקאות, ובין היתר תאפשר פנייה להליך פונדקאות גם לגברים. אישור חוק הפונדקאות והצבעת נתניהו עוררו סערה בכנסת ומחוצה לה. הקהילה הלהט"בית בישראל הודיעה על שביתה כללית ביום ראשון הקרוב וקוראת לחברות וחברי הקהילה להיעדר ממקומות העבודה, לסגור את בתי העסק ולקחת חלק בפעילויות מחאה במרחב הציבורי, כמחאה על אישור החוק.