צה"ל התיר הערב (שישי) לפרסם כי לוחם נהרג במהלך האירועים האלימים גבול עם רצועת עזה. הלוחם נפגע מירי צלפים לעבר חיילים בדרום הרצועה. הודעה נמסרה למשפחתו.
צה"ל תקף מטרות טרור של חמאס ברצועת עזה משעות הערב באמצעות מטוסי קרב וכלי טיס. תקיפות צה"ל החלו לאחר הירי שבוצע לעבר החיילים. במהלך הערב שיגרו הפלסטינים שלוש רקטות לעבר ישראל ונשמעה אזעקת צבע אדום במועצות האזוריות שער הנגב ושדות נגב. שתי רקטות יורטו ואחת נפלה בשער הנגב.
מדובר בהרוג ראשון לצה"ל מאז צוק איתן ככל הנראה החייל נפגע מירי של צלף @moyshis pic.twitter.com/BCnbwjmCbn
— כאן חדשות (@kann_news) 20 ביולי 2018
דובר צה"ל מסר כי עד כה הותקפו 15 יעדי טרור במפקדת גדוד זייתון בצפון רצועת עזה. ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים הערכות מצב ביטחונית עם שר הביטחון אביגדור ליברמן, הרמטכ"ל גדי איזנקוט, ראש השב"כ נדב ארגמן ובכירי צה"ל ומערכת הביטחון בקריה בתל אביב.
דובר צה"ל רונן מנליס אמר ב"חדשות השבוע" כי חמאס ייאבד הלילה נכסים נוספים, לאחר שספג אבידות רבות בחודשים האחרונים, לדבריו. "מציע לא לבחון את המוכנות שלנו. אנחנו עוסקים כרגע בפעולה התקפית נגד חמאס. האיום של חמאס על נקמה על מות אחד המחבלים נלקח בחשבון".
אלפי פלסטינים התאספו אחר הצהריים לאורך גדר המערכת במוקדים השונים. כמה פלסטינים יידו אבנים לעבר הגדר וחלקם הבעירו צמיגים בסמוך לה. כוחות צה"ל הדפו את המתפרעים בירי וברימוני גז. גם מנהיג חמאס איסמעיל הנייה ובכירים נוספים באו להשתתף בהפגנות על הגדר במקביל לחילופי האש.
שלוש רקטות נורו מרצועת עזה, שתיים יורטו ואחת נפלה במועצה האזורית שער הנגב. אין נפגעים. לאורך כל הזמן שומעים פיצוצים @Itsik_zuarets #חדשותהשבוע pic.twitter.com/z5xuD73nYD
— כאן חדשות (@kann_news) 20 ביולי 2018