על רקע חיסולו של קאסם סולימאני והמתיחות הגוברת בין איראן וארצות הברית, הטלוויזיה האיראנית דיווחה הערב (ראשון) כי השלטון בטהראן הודיע על החלטתו לבטל את מחויבויותיו להסכם הגרעין - כולל את מספר הצנטרפוגות שיופעלו, וביטול המגבלות על העשרת האורניום. מדובר בצעד החמישי בהתנתקות מההסכם.
חיסול סולימאני | המשטר האיראני הודיע על פרישה סופית מהסכם הגרעין. המשמעות היא שהמגבלות מוסרות ואיראן יכולה להתחיל להעשיר אורניום לצרכים צבאיים @nathanguttman #חדשותהערב pic.twitter.com/TfHBLk2xHo
— כאן חדשות (@kann_news) 5 בינואר 2020
באיראן אומרים כי הצעד הזה הוא הפיך, וניתן יהיה לחזור להסכם הגרעין אם ארצות הברית תבטל את הסנקציות הכלכליות. כמו כן, השלטונות בטהראן הודיעו כי ימשיכו בשיתוף פעולה עם הסוכנות הבין לאומית לאנרגיה אטומית.
בחודשים האחרונים ביצעה איראן כמה נסיגות מהסכם הגרעין. בחודש נובמבר הודיע דובר הארגון לאנרגיה אטומית המדינה, בהרוז כמאלוואנדי, כי ארצו מעשירה אורניום ברמה של 5%. לפי הסכם הגרעין הוגבלה העשרת האורניום של איראן לרמה של עד 3.67%. המשטר האיראני אף הכריז כי חזר להעשיר אורניום במתקן תת-קרקעי בפורדו. בד ובבד, הסוכנות הבין לאומית לאנרגיה אטומית פרסמה כי התגלו חלקיקי אורניום מתקן באתר לא מוכרז באיראן.