צה"ל חיסל אמש (ראשון) ארבעה מחבלים שניסו להניח מטענים סמוך לגבול סוריה. מצה"ל נמסר הבוקר כי תצפיתניות זיהו אמש ב-20:00 כמה אנשים מתקרבים לגדר, וב-23:00 זיהו שוב ארבעה אנשים מתקרבים לגדר, חלקם חמושים, כשהם מניחים מטען. בוצע ירי משולב נגד החוליה מהיבשה, על ידי כוח מגלן שהיה במארב באזור, ומהאוויר. ההערכה היא כל חברי החוליה נהרגו.
צה"ל: נשק ותיק שבתוכו כמה מטענים שהיו מוכנים להפעלה נגד כוח צה"ל נמצאו היום במקום אליו הגיעו המחבלים מסוריה בלילה - בעומק 25 מטרים בשטח ישראל @roysharon11 pic.twitter.com/iW2bqjC6ni
— כאן חדשות (@kann_news) 3 באוגוסט 2020
עוד נמסר מצה"ל כי בימים האחרונים זוהו התקרבויות עד הגדר. לאור זאת, כוח של מגלן היה במארב באזור במשך כשבוע במטרה לסכל פיגוע במרחב. בצה"ל אומרים על האירוע כי אין הקשר ישיר להצהרות חיזבאללה על הרצון לבצע פיגוע, אבל הכיוון לא נשלל. "יש הרבה גורמי כוח בסוריה, חלקם פועלים מתוך אינטרס איראני. מניח שבימים הקרובים נדע בצורה יותר מדויקת שיוך ארגוני", נמסר מדובר צה"ל.
תיעוד סיכול פיגוע מטען בגבול סוריה וחיסול חוליית המחבלים@roysharon11 (צילום: דובר צה"ל) pic.twitter.com/BsQuBB9meM
— כאן חדשות (@kann_news) August 3, 2020
צה"ל הודיע בשבוע שעבר על תגבור כוחות לאורך הגבול, בין השאר בחימוש מונחה מדויק, יחידות האיסוף הקרבי וכוחות מיוחדים. בד בבד נמשכות הכוננות והדריכות בחיל האוויר, כולל פרישת סוללות כיפת ברזל בימים האחרונים.
לפני כשבוע ניסו כמה מחבלים לבצע פיגוע בהר דב וחדרו כמה מטרים לשטח ישראל. הם זוהו על ידי תצפיתניות ואש נורתה לעבר המחבלים שנמלטו ללבנון. בידי ישראל סרטון המוכיח שמדובר בחוליית מחבלים שניסתה לבצע פיגוע. עם זאת, חיזבאללה טען כי לא היה שום עימות או ירי מצידם, ולא מדובר בתגובה על הרג פעיל הארגון בסוריה.
השתתפו בהכנת הידיעה: משה שטיינמץ, רועי שרון ורובי המרשלג