התינוקת יסמין וינטה

"לא היה תיק כזה בישראל": 17 שנות מאסר לסייעת שהרגה את התינוקת יסמין וינטה

הסייעת אינה סקיבנקו הודתה בהריגת התינוקת בגן "מאשה והדב" בפתח תקווה, במסגרת הסדר טיעון שנחתם עמה. דורינה וינטה, אמה של יסמין: "חשה הקלה, אבל 17 שנה זה לא מספיק"
הדס גרינברג
14 ביולי 2019
14:35

בית המשפט המחוזי בלוד גזר היום (ראשון) 17 שנות מאסר בפועל ועוד 18 חודשי מאסר על תנאי על אינה סקיבנקו - הסייעת שהודתה והורשעה בהריגת התינוקת יסמין וינטה בגן "מאשה והדב" בפתח תקווה במאי 2018. הסייעת הודתה והורשעה במסגרת הסדר טיעון שנחתם עמה בינואר האחרון.

"חשה הקלה, אבל 17 שנה זה לא מספיק". דורינה וינטה, אמה של יסמין וינטה לפני הדיון על גזר הדין של הסייעת

על אף החתימה על ההסדר, נקבע כי הצדדים יהיו חופשיים לטעון לעונש ללא מגבלות, והמדינה ביקשה לגזור על סקיבנקו מאסר בגין הריגה, של כ-20 שנה. השופט עמי קובו אמר בדיון: "הנאשמת קיבלה אחריות על העבירות. ניסיתי להתייחס בהחלטתי לתיקים דומים למרות שאין תיק כזה בישראל, לא היה כזה. היו מקרים של הורים, לא של גננת שהרגה תינוק".


השופט תיאר את פרטי ההמקרה: "היא תקפה תינוקות, בעטה, הניחה שמיכה על ראשם תוך שהיא מקשה עליהם לנשום. התינוקת ניסתה להשתחרר מהאחיזה אך הנאשמת חיזקה אחיזתה. כשהתינוקת ניסתה להוציא ראשה כדי לנשום, הנאשמת חיזקה אחיזתה בשמיכה. היא נשכבה על ראשה וצווארה של התינוקת במשך עשר דקות".

דורינה וינטה, אמה של יסמין, אמרה לאחר הקראת גזר הדין: "זו הרגשת הקלה, אבל שום דבר לא ירפא את הפצעים. שמחה שהיא תהיה 17 שנים בכלא ולא אצטרך לראות אותה יותר, אבל 17 שנה זה לא מספיק". לפני הדיון אמרה האם: "מקווה שהיום הכול יסתיים והמפלצת הזאת תקבל מאסר עולם. זה רגע קשה מאוד עבורי".

בפרקליטות מחוז מרכז אמרו לאחר פרסום גזר הדין כי מדובר בתיק ייחודי בחומרתו שבו הנאשמת שהייתה אמונה על שלומה ובטחונה של יסמין וינטה גרמה במעשיה למותה. "הנאשמת הפרה את האמון שנתנו בה הורי הילדים בגן כאשר תקפה את הקטינים בהזדמנויות רבות. שנות המאסר הרבות שהוטלו על הנאשמת מבטאות את החומרה הרבה שבה רואה מערכת המשפט את תופעת האלימות כלפי קטינים חסרי ישע על ידי מי שאחראי עליהם".