הגן בקריית גת בו שובצו במרוכז 20 ילדים יוצאי אתיופיה נסגר, כך פורסם הערב (ראשון) בחדשות הערב בכאן 11. בעקבות תחקיר כאן חדשות שובצו הילדים מחדש בגנים ברחבי העיר. בעקבות השינוי, משרד החינוך יממן הסעות לילדים ששובצו בגנים מרוחקים. כמו כן, במשרד נערכים לשנת הלימודים הבאה ומתכוונים להעביר מסר לרשויות המקומיות בנוגע לאיסור ההפרדה בגנים ובבתי ספר.
בעקבות חשיפת כאן חדשות, הגן המופרד בקריית גת שבו רוכזו ילדים יוצאי אתיופיה - נסגר. הילדים שובצו מחדש בגנים ברחבי העיר, ומשרד החינוך יממן הסעות למי ששובצו בגנים מרוחקים
— כאן חדשות (@kann_news) 22 בספטמבר 2019
הדיווח של @NOFARMOS ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/NGZMSYM2Y8
בתחילת החודש הודיעו הורים לילדים בגן שלא ישלחו את ילדיהם בעקבות התחקיר על ההפרדה. ח"כ גדי יברקן מכחול לבן, שנפגש ושוחח עם ההורים, אמר שלאחר השיחה החליטו יחד על המהלך: "במדינת ישראל לא תקום ולא תהיה הפרדה על בסיס צבע. ההורים דורשים לפזר את ילדיהם בגנים משולבים בעיר".
בתחקיר שפורסם בכאן חדשות עלה שלפחות בשלושה גנים בקריית גת, שיבצה העירייה רוב מוחלט של יוצאי אתיופיה. לטענת ההורים מדובר ב"הפרדה פסולה". היחידה לתיאום המאבק בגזענות קיבלה תלונות מהורים בעיר ופנתה לעירייה ולמשרד החינוך.
במשרד החינוך הגיבו לאחר פרסום התחקיר ואמרו שמדובר במעשה "לא חינוכי ולחלוטין לא עולה בקנה אחד עם ערכי משרד החינוך". במשרד ציינו כי השנה מיושמים תהליכים לחיזוק תחושת השייכות של תלמידים יוצאי אתיופיה – "כמשימה לאומית ממדרגה ראשונה".