אנחנו כאן
00:06:30
בעבר, אדם שמכבה שריפות נקרא "כבאי". "כבאית" היתה רכב הכיבוי. כשנשים נכנסו לשירות, שינו את שם הכבאים ל"לוחמי אש". נינה לידוגוסטר לוין, לוחמת אש, היא מפקדת צוות בתחנת הכיבוי באשקלון, וגם הילדים שלה עפים על העבודה שלה

בבוקר נלחמת נינה במלחמות שכל הורה מכיר - להקים את הילדים שלא רוצים לקום, לדאוג שיאכלו היטב ולשלוח אותם למסגרות השונות כדי להספיק להגיע בזמן לעבודה. אך העבודה שנינה ממהרת אליה היא חריגה בנוף, בעיקר חריגה בנוף הנשי: במקום להגיע למשרד להכין קפה ולהתעדכן במיילים, היא מכינה את ציוד הכיבוי ומתעדכנת בסידורי המשמרת בתחנת כיבוי האש באשקלון.

נינה היא לוחמת האש היחידה בתחנה, ואם מסתכלים מהצד אפשר יהיה לחשוב שנינה היא מעין גיבורה שמשחקת שני תפקידים - תחילה כאמא ואחר כך כלוחמת אש, רק שבמקום הגלימה והמסיכה, היא מצטיידת בחליפה. אך אל תטעו, בעיני עצמה היא לא וונדרמן, אלא אישה רגילה שעושה את העבודה שלה.

הבוקר מתחיל בתחנה מתחיל באופן שגרתי עם ישיבת צוות בה מחולקים הצוותים לתפקידים שלהם. בתפקוד השוטף, היא דואגת יחד עם שאר חברי התחנה לתקינות הציוד והרכבים ולתחזוקה שוטפת.  הכל כדי שיוכלו להיות מוכנים לרגע בו תשמע האזעקה, והם יצטרכו לעזוב הכל בדרך למוקד החירום. העבודה בתחנה לא צפויה: "ההתחלה ידועה, והסוף. השאר משתנה" היא אומרת - מה שבאמצע לא ידוע. במהלך משמרת בת 24 השעות יכול אירוע להתרחש בכל רגע נתון, גם באמצע הביס או המקלחת והכל קורה מאפס למאה. כשליווינו את נינה ליום בחייה, נקטעה ארוחת הבוקר המשותפת ונינה עולה לכבאית בדרך לעוד אירוע – כיבוי ספה שעלתה באש. גם לעתים יש גם מצבים כאלה.

נינה היא אחת מ-15 לוחמות מתוך 2000 לוחמי אש בישראל, כשני אחוזים בלבד מכלל הלוחמים. לעבודה כלוחמת אש היא אומרת שהגיעה במקרה, למזלה הרב, כאשר החלו בגיוס נרחב של לוחמי אש בעקבות אסון הכרמל. כשהחלה במיונים, כמעט כולם היו גברים, אבל אותה זה לא הרתיע: עבורה, העבודה שלה אינה שונה בגלל שהיא אישה. כל פעולה שהם עושים גם היא יכולה - היא רוצה שוויון. השוויון גם משתקף בשם התפקיד - אם בעבר כבאי היה שם התפקיד של הגבר ו"כבאית" הייתה שם הרכב לכיבוי האש, כיום הם נקראים לוחם ולוחמת אש, בהשאלה מהמונח"Fire Fighter".

להיות לוחמת אש כן מביא עמו שוני קטן שאותו נינה שמחה לקבל והוא חדר מנוחה רק שלה, "סוויטה" במונחיה ובמונחי שאר חברי הצוות. נשמע שילדיהם של לוחמי האש נהנים מהטבות העבודה של הוריהם: הם נהנים לבוא למשמרות ולנסוע ברכב כיבוי האש, ואין ספק שגם ילדיה של נינה נהנים מהמקצוע הלא שגרתי של אימם. במקום להגיע לעבודה במשרד בה יעסיקו אותם בצביעה של דפים בזמן שהיא עובדת, הילדים מגיעים ללונה פארק שלם ורק מצפים להגיע כל סוף שבוע למשמרת.

עבור נינה, העובדה שהיא אישה בתפקיד של גברים לא צריך לקבל זרקור. מבחינתה זה המובן מאליו -היא באה לעשות את עבודתה בצורה הטובה ביותר, לא משנה מאיזה מגדר.

אנחנו כאן