חיים כהן אירח את הקונדיטורית קרן אגם בפרק 12 של "שום פלפל ושמן זית". למנה הראשונה הם הכינו סלט עלים לצד פאבה (ממרח יווני העשוי מאפונה) עם קציצות פרסה. המתכון של הפאבה עם קציצות הפרסה לפניכם:
- שום פלפל ושמן זית 2024 - כל הפרקים
- שום פלפל ושמן זית - מן הארכיון
- מה אוכלים היום? לעמוד המתכונים מתוך תוכניות כאן 11
מרכיבים:
לפאבה:
- חצי ק"ג אפונה צהובה
- חצי כוס שמן זרעי ענבים
- מלח
לקציצות פרסה:
- 3 ק"ג פרסה (כרשה, לוף) עם החלק הירוק, שטופה היטב, חתוכה לקוביות
- שלוש ביצים
- 3 כפות קמח שיבולת שועל או קמח לבן או קמח מצה
- מלח ים אטלנטי
- פלפל שחור גרוס
להגשה:
- 2 כפות צלפים
- חצי בצל לבן, קצוץ לקוביות קטנות
- צרור כוסברה, פטרוזיליה, נענע או שמיר, או שילוב שלהם, קצוץ
- 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ
אופן הכנה:
- במסננת מעל סיר מים רותחים, מאדים את הכרשה כחצי שעה. לאחר מכן סוחטים אותה כמה שיותר.
- מעבירים למעבד מזון, מוסיפים ביצים, מלח, פלפל וקמח, וטוחנים בפולסים עד למרקם שרוצים.
- מחממים מחבת עם שמן בגובה סנטימטר על אש בינונית, לטיגון. לוקחים מהמסה של הפרסה כמות של כף בערך, יוצרים ביד קציצה ומטגנים. הופכים אחרי כ־4 דקות. סבלנות בטיגון, זה חשוב.
- מעבירים את הפאבה למעבד מזון, טוחנים חצי דקה ואז מזלפים שמן קנולה ומי בישול, עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מתבלים במלח ומעבירים לצלחת הגשה.
- מזלפים על הפאבה שמן זית, ומפזרים צלפים, בצל לבן ואת הירוקים הקצוצים והפלפל החריף, סוחטים לימון ומעמיסים על קציצת פראסה.