שום פלפל ושמן זית - המתכונים

מתכון של חיים כהן לקבב בולגרי עם ירקות שרופים וסלוף

מתכון של חיים כהן לקבב בולגרי עם ירקות שרופים וסלוף
הקונדיטורית קרן אגם התארחה ב"שום פלפל ושמן זית" וביחד עם חיים כהן הם הכינו ארוחה לתפארת, שכללה קבב בולגרי עם ירקות שרופים וסלוף
Getting your Trinity Audio player ready...
-
צילום: -

חיים כהן אירח את הקונדיטורית קרן אגם בפרק 12 של "שום פלפל ושמן זית". למנה הראשונה הם הכינו סלט עלים לצד פאבה (ממרח יווני העשוי מאפונה) עם קציצות פרסה. המתכון של הפאבה עם קציצות הפרסה לפניכם:

מרכיבים:

לקבב:

  • 800 גרם בשר צלעות בקר, טחון
  • 200 גרם שומן כבש, טחון
  • 2 בצלים לבנים קטנים, קלופים וקצוצים
  • 1 כף שמן
  • 2 כפות מים
  • מלח
  • פלפל שחור

לירקות השרופים:

  • 3 עגבניות, פרוסות לרבעים
  • 1 חציל, קלוף ופרוס לרבעים
  • 1 בצל סגול, חתוך לשישיות
  • 2 פלפל שושקה, פרוסים
  • מלח
  • פלפל

להגשה:

  • סלוף, פיתה עירקית, לאפה או פיתה
  • 4 עגבניות, פרוסות לרבעים ומתובלות במעט שמן זית, מלח ונענע יבשה

אופן הכנה:

  1. מערבבים את כל מרכיבי הקבב בקערה, לשים כדקה ונותנים לנוח 5 דקות. מעבירים לנייר אפייה, מכסים בעוד נייר אפייה ומרדדים את הבשר בידיים עד לעובי של כסנטימטר. מרימים את נייר האפייה העליון, מגלגלים את הבשר כמו רולדה ופורסים למקטעים של 2 סנטימטר בערך, כך שנשמר אוויר במרכז הקבב. מעבירים לגריל פחמים וצולים כ־3 דקות מכל צד עד שנוזל מתחיל לצאת מהחלק העליון של הקבב.
  2. קולים את הירקות בגריל פחמים בערך 20 דקות, מקלפים אותם ושומרים בצד.
  3. מאדים את הסלוף במסננת מעל סיר חם עם מעט מים ועשבים קשים (מרווה, תימין, רוזמרין, זעתר, אורגנו וכדומה).
  4. מעמיסים על הסלוף את הירקות והקבב, מגישים עם העגבניות המתובלות.

 

הפופולריים