חיים כהן מארח את תמרה אהרוני, השפית, אושיית האוכל, וביתו של השף המפורסם ישראל אהרוני. יחד הם מכינים טארט רטטוי. המתכון לפניכם
מרכיבים:
לרוטב:
- 12 עגבניות מגי, קלופות וחתוכות לרבעים
- 10 שיני שום, קלופות ופרוסות
- 1 פלפל חריף, פרוס דק
- מלח
לטארט:
- 1 חבילת בצק עלים, מצונן או קפוא, מרודד
- 2 יחידות חצילים, קלופים וחתוכים למשולשים
- 6 יחידות בצלצלי שאלוט, קלופים וחתוכים לפרוסות
- 3 יחידות קישואים, חתוכים למשולשים
- 2 יחידות שומר, נקיים, קלופים ופרוסים
- שמן זית
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור
- 200 גרם גבינת פטה (המאירי)
- 5 גבעולי זעתר שלמים
- 1 גבעול מרווה שלם
- 1 גבעול רוזמרין שלם
- 6 גבעולי תימין שלמים
אופן ההכנה:
- בסיר בינוני על אש בינונית מחממים שמן זית, מוסיפים את השום והפלפל החריף, מטגנים כחצי דקה, מוסיפים את העגבניות וממליחים במלח, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש קטנה. מבשלים כשעה, מערבבים בכל כמה דקות תוך הקפדה על גירוד הקרקעית היטב כדי למנוע הידבקות. מעבירים לקערה ומצננים.
- בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את כל הירקות ואת התימין, משמנים היטב בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות ל־40 דקות. מוציאים ומצננים.
- פותחים את בצק העלים לפי גודל מגש הצלייה של התנור. מרפדים את מגש הצלייה בנייר אפייה ומניחים עליו את בצק העלים. מורחים עליו את רוטב העגבניות, מסדרים את הירקות, מוסיפים את המרווה והרוזמרין ומכניסים לתנור שחומם ל־200 מעלות, ל־35 דקות.
- מוודאים שהבצק אפוי על ידי בדיקת החלק התחתון שלו: אם הוא יבש – המאפה מוכן. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל גבינת פטה מפוררת ועלי זעתר ומזלפים מעט שמן זית, ומגישים.