איגוד השידור האירופי (EBU) פרסם אמש (שבת) הודעה במענה לקריאות גופי שידור באירופה המתנגדים להשתתפות ישראל בתחרות האירוויזיון הקרובה. בהודעה שפרסם האיגוד נכתב כי ישראל עומדת בקריטריונים להשתתפות.
הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי, לחצו על הפעמון ואתם מעודכנים
"תחרות האירוויזיון היא תחרות של גופי שידור מאירופה ומהמזרח התיכון", נכתב במסמך שנשלח לגופי התקשורת שמשדרים את התחרות. "זאת אינה תחרות בין ממשלות, וגוף השידור הישראלי משתתף בתחרות כבר 50 שנה. לאחר בדיקת הוועד המנהל של איגוד השידור האירופי הוחלט כי גוף השידור הישראלי עומד בכל תנאי התחרות ויהיה חלק מהמדינות המשתתפות".
בתוך כך, ביום שלישי שעבר פרסם האיגוד את רשימת המדינות שתשתתף בתחרות ממנה עלה כי ישתתפו בה 37 מדינות. עד כה נבחרו נציגי בלגיה, יוון, צרפת וקפריסין לאירוויזיון 2024, כשצרפת היא המדינה היחידה שחשפה את השיר איתו תתמודד. התחרות תתקיים ב"מאלמו ארנה" שבשוודיה, כשחצאי הגמר יתקיימו ב-7 וב-9 במאי והגמר ב-11 במאי.