ועדת הטכנוקרטים בעזה הודיעה היום (חמישי) כי היא פתחה בקמפיין לגיוס שוטרים למשטרה הפלסטינית ברצועה, ולא פוסלת את חמאס בטענה שהם "שירתו עזתים תחת הפצצות".
מבין "דרישות הסף" שפורסמו באתר הוועדה נכתב כי על המועמדים להיות "תושבי הרצועה בגילי 18-35, ללא עבר פלילי, בכושר גופני טוב". באופן מפתיע, הגיוס למשטרה הפלסטינית פתוח גם לנשים.
"הוועדה שואפת להקים כוח משטרת מעבר מקצועי, אחראי, שקוף ומבוסס על כישורים. תהליך הגיוס פתוח למועמדים מתאימים המעוניינים לשרת בכוח המשטרה", נכתב בהודעה.
ניקולאי מלאדנוב, מנכ"ל מועצת השלום של טראמפ, ציין כי עד כה הגיעו כ-2,000 פניות לכוח המשטרה הפלסטיני. גנרל ג'פרי ג'פרס, מפקד כוח הייצוב הבין-לאומי בעזה, אמר כי מצרים וירדן יאמנו את כוח המשטרה הפלסטיני החדש. המצרים והירדנים כבר מאמנים בחודשים האחרונים אלפי שוטרים פלסטינים.
בוועדה גם מתייחסים לכוח משטרה מטעם חמאס. "אנו מכירים במסירותם של שוטרים שהמשיכו לשרת את תושבי עזה תחת הפצצה, עקירה ותנאים קשים במיוחד. מחויבותם מוכרת ומוערכת. השלב הבא דורש חיזוק מוסדות השיטור, חיזוק המקצועיות והבטחת אמון הציבור. כל אדם המעוניין לתרום להתאוששות עזה באמצעות תפקידי שיטור מוזמן להגיש מועמדות".
"כעת, עם הפסקת אש בתוקף, הוועדה עומדת לקחת על עצמה את אחריותה בעזה. הגיע הזמן לתת הזדמנות לאלו המוכנים לשאת באחריות ולשמור על שלטון החוק", נכתב לסיום.
