ביהמ"ש העליון קבע: צה"ל רשאי להחזיק בגופות מחבלים לצורכי מו"מ

העליון קבע: צה"ל רשאי להחזיק בגופות מחבלים
בהרכב מורחב של שבעה שופטים, הפך בית המשפט את פסיקתו מדצמבר 2017 - אז קבע כי למדינה אין סמכות להחזיק בגופות. ארדן בירך על ההחלטה: "לא ניתן לדרוש ממדינת ישראל לכבד גופות של מחבלי חמאס"
מחבר אמוץ שפירא מחבר אמוץ שפירא
Getting your Trinity Audio player ready...
הלוויית נער פלסטיני בעזה, 03.09.19
צילום: צילום: אי-פי

צה"ל רשאי להחזיק בגופות מחבלים לצורכי משא ומתן, כך קבע היום (שני) בית המשפט העליון בהרכב מורחב של שבעה שופטים, ובדעת רוב של ארבעה מול שלושה. בכך הפך בית המשפט את פסיקתו מדצמבר 2017, לפיה אין למדינה סמכות חוקית להחזיק בגופות מחבלים.

ב-2017 השופטים קיבלו ברוב של שניים מול אחד - השופט בדימוס יורם דנציגר והשופט ג'ורג' קרא בדעת רוב והשופט ניל הנדל בדעת מיעוט - את העתירה שהגישו משפחות מחבלים, שגופותיהם מוחזקות בישראל. השופטים קבעו כי "מדינת ישראל, כמדינת חוק, לא יכולה להחזיק בידיה גופות לצורכי משא ומתן, בשעה שאין חוק מפורש שמאפשר לה לעשות זאת".

השר לביטחון הפנים גלעד ארדן אמר בתגובה לפסיקת בית המשפט היום: "אני מברך על ההחלטה שעשתה תיקון בהחלטה הקודמת. מחבל בזוי לא ראוי לכבוד, לא בחייו ולא במותו. לא ניתן לדרוש ממדינת ישראל לכבד גופות של מחבלי חמאס בעוד ארגוני הטרור מחזיקים בגופות חיילינו. יש לאפשר לממשלה להפעיל לחץ על ארגוני הטרור, כדי להשיב את גופות חללינו ואת אזרחינו, ולא לכבול את ידינו במלחמה במחבלים".

הפופולריים