ארגון הטרור חיזבאללה פרסם הלילה (שלישי) את תוצאות חקירתו של התרסקות כלי הטייס הבלתי-מאויישים בשמי ביירות. לטענתו, הרחפנים שהתרסקו במעוז הארגון, רובע דאחיה, בסוף השבוע היו ממולכדים והכילו מטעני חומר נפץ במשקל של חמישה קילוגרמים וחצי.
המתיחות הביטחונית | הערכה בישראל: נסראללה יגיב בתקיפת יעדים צבאיים, אבל לא יודע מתי. במקביל פורסם תיעוד מלבנון שמראה לכאורה שצה"ל מפנה מוצבים בגבול מחשש לירי@roysharon11 ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/RVz2YLs81z
— כאן חדשות (@kann_news) 26 באוגוסט 2019
עוד טענו בארגון הטרור כי התחקיר מלמד שהרחפן הראשון שהתרסק היה אמור להתפוצץ כמו השני, ולא היה אמור לאסוף מידע מודיעיני. בעקבות התקרית איים מנהיג חיזבאללה חסן נסראללה כי ארגונו יפיל מעתה כל כלי טייס בלתי מאוייש שיחדור למרחב האווירי של לבנון.
מקור בממשל הלבנוני אמר לעיתון א-שרק אל-אווסט כי הוא לא פוסל אפשרות שהתקיפה המיוחסת לישראל נועדה כדי לחסל דמות בכירה בחיזבאללה. לפני יומיים דיווח עיתון א-נהאר הלבנוני מפי מקור ביטחוני כי היעד של התקיפה היה חבר פרלמנט לשעבר מטעם חיזבאללה שמשמש כיום בתפקיד בכיר בארגון.
במקביל, נשיא לבנון מישל עאון אמר כי התקפת הרחפנים של ישראל, כלשונו, במעוז של חיזבאללה בביירות, משולה ל"הכרזת מלחמה" והיא "מאפשרת לנו לממש את זכותנו להגן על ריבונותנו והעצמאות שלנו". עאון נועד עם המתאם המיוחד של האו"ם יאן קוביץ וטען כי העם הלבנוני "שואף לשלום ולא למלחמה".
הבוקר דיווח העיתון הלבנוני "אל-אח'באר" המקורב לחיזבאללה כי שר החוץ האמריקני מייק פומפאו העביר מסר מאיים מישראל לממשלת לבנון לפיו היא תגיב בחריפות נגד לבנון, אם חיזבאללה יבצע פעולה צבאית נגדה. לפי המסר, ישראל לא תעשה הבחנה "בין ממשלת לבנון לבין הארגון". בעיתון נטען כי בניסיון להרגיע את המתיחות, פומפאו אמר לממשלת לבנון שישראל לא שינתה את כללי המשחק, ושהיא הייתה חייבת לתקוף בסוריה כדי למנוע את ההתקפה הצפויה של האיראנים, אך לא הייתה כוונה לגרום לאבידות בשורות חיזבאללה. הוא צוטט באומרו כי היה ניסיון מצד ישראל לוודא שאין אנשים ביעד שהופצץ. על פי הדיווח, על התפוצצות הרחפנים במעוז חיזבאללה בביירות, אמר הצד האמריקני ללבנונים כי היה מדובר ברחפן שביצע משימות מודיעין שגרתיות ונקלע לבעיה, ועל כן נדרש לשגר רחפן אחר כדי שיפוצץ אותו. עוד דיווח אל-אח'באר" כי גם צרפת ובריטניה ניסו להיכנס לתמונה ולספק ערובות לכך שמעשי התוקפנות של ישראל, כלשון העיתון, לא יחזרו, והם הזהירו כי ישראל תנחית מכה קשה על לבנון, אם חיזבאללה יבצע התקפה צבאית מעבר לגבול. חיזבאללה, כך נטען בעיתון, נחוש להגיב ולא מוכן להסכים למשוואות שהועלו על ידי המתווכים מהמערב. עמדת הארגון היא שיש לחכות לתגובה שלו ולאחר מכן להביא את הערובות כדי שישראל תחדול מכל ההפרות שלה, אך לא יהיה דיון באף ערובה לפני שהארגון יגרום לישראל להיצמד לכללי המשחק. בתוך כך, כתב ערוץ הטלוויזיה "אל-מנאר" של חיזבאללה, עלי שעיב, פרסם תיעוד של עמדות צה"ל בגבול לבנון וטען: "צבא האויב פינה את כלל עמדות השמירה". כוחות צה"ל פרוסים בגזרת הצפונית בכוננות גבוהה מאוד מחשש שמנהיג חיזבאללה חסן נסראללה יגיב כפי שהבטיח נגד ישראל. במקביל, הפנטגון הודיע הלילה כי ארצות הברית אינה עומדת מאחורי התקיפה בגבול עיראק-סוריה. "אנו תומכים בריבונותה של עיראק והבענו בעבר את עמדתנו נגד כל ניסיון של גורמים חיצוניים להסית לאלימות", נמסר. דובר הפנטגון ג׳ונתן הופמן הוסיף כי לממשלת עיראק יש זכות להגן על ביטחונה הפנימי ועל הדמוקרטיה שלה.